четвер, 6 листопада 2008 р.

На Батьківщині Ющенка повторно відкрили пам'ятник "жертвам ОУН-УПА"

У Сумській області України, звідки родом наш "президент", повторно відкрили пам'ятник "загиблим від рук українських націоналістів на Західній Україні". Про це повідомив Валерій Сиряченко, секретар Сумського обкому Компартії України.
Пам'ятник "жертвам ОУН-УПА" вже встановлювався в селі Уланово в Глухівському районі минулого літа. Проте вже через декілька днів в нічний час невідомі демонтували пам'ятний знак.
«Влітку цього року пам'ятний знак був встановлений в Уланово на абсолютно законних підставах. Відкриття пройшло з урочисточтями, було присутньо немало місцевих жителів. Подія дістала широкий суспільний резонанс. І буквально через декілька днів пам'ятний знак з іменами жертв, освячений священиком Православної Церкви, вночі був демонтований і відвезений в невідомому напрямі. Вандали не побоялися ні суду людського, ні Божої кари. У цьому, на думку багатьох, були замішані владні структури, що намагалися таким чином вислужитися перед президентом Ющенком. Звернення в міліцію не дало ніяких результатів: під надуманим приводом заявникам відмовили в порушенні кримінальної справи», - сказав Сиряченко.
Відновити пам'ятний знак і повторно відкрити комуністам вдалося 1 листопада. У заході взяли участь місцеві жителі, актив партії, проте не було жодного представника районної влади, був відсутній навіть голова сільської ради.
«Говорять, в.о. голови Сумської облдержадміністрації Микола Лаврик в паніці. Що ж він скаже своєму шефові на чергову свиню, яку підклали земляки Віктору Андрійовичу? Адже президент збирається приїхати на 300-річчя проголошення Глухова останньою гетьманською столицею Лівобережної України. І тут така напасть. Тим більше, прикладу глуховчан обіцяють послідувати і в інших селах Сумщини, де збираються відкрити ще декілька пам'ятних знаків на згадку про мирних жителів, що стали жертвами бандитів ОУН-УПА», - говорить Сиряченко. РЕАКТОР 2.0

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича