пʼятницю, 21 листопада 2008 р.

Ми не забули!




22 листопада о 12.00 біля Російського консульства у Львові розпочнеться акція „Ми не забули…”, присвячена 75-ій річниці Голодомору. Організатором акції є громадська організація Молодіжний націоналістичний конгрес. Метою заходу є не лише вшанування цієї сумної сторінки в історії України, але й вимога до Москви, як спадкоємиці Радянського Союзу, визнати жахливий злочин супроти українського населення.  У ті часи мільйони українців гинули від голоду з вказівки кремлівської верхівки. Та навіть тепер, коли цивілізований світ вважає голодомор 1932-1933 рр. геноцидом, московське керівництво не визнає злочинів своїх попередників.
Львівська молодь прагне відновити історичну справедливість. На знак протесту проти невизнання Росією голодомору 32-33 років геноцидом українського населення, під гаслом „принеси жменю зерна голодній Москві” пройде збір і передача зерна Російському консульству. У роки голоду ця пшениця врятувала б життя. А скільки ешелонів хліба вивозилось з України? „Ми можемо зібрати це зерно, та ніхто не поверне втрачені життя мільйонів українців” – говорить один з організаторів Демчук Іван.
Щоб краще зрозуміти становище людей у ті важкі часи та вшанувати пам’ять жертв комуністичного режиму о 13.00 почнеться голодування, що триватиме 33 години і закінчиться в неділю о 22.00.

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича