четвер, 20 листопада 2008 р.

У грудні буде проголошена незалежність Татарстану від Росії

Міллі Меджліс приволзьких татар в грудні готується проголосити незалежність з виходом зі складу Російської Федерації.
Національний рух Татарстану збирається звернутися до міжнародної громадськості з проханням визнати незалежність. Це рішення ухвалене на засіданні президії Міллі Меджліса приволзьких татар в Казані.
Про це засідання в російських засобах масової інформації ніякого повідомлення не було, інформація з'явилася лише в українських і азербайджанських ЗМІ.
Останніми днями російські спецслужби розгорнули переслідування прихильників незалежності Татарстану.
Звертає на себе увагу той факт, що за рішенням президії Міллі Меджлісу була відновлена влада Міллі Назарату, обрані голова і члени уряду.
Національний уряд Татарстану очолить видний вчений і громадський діяч Вив Мірзаянов, що мешкає в США. До складу уряду обрані журналіст Сайретдін Кулечюз з Німеччини, історик Ікліл Курбан і письменниця Роза Курбан з Туреччини, політолог Зульфія Кадир, письменник Фанзман Батал, письменник Гусман Гумер з Татарстану, журналіст Карим Яушев з Башкирії.
Також обраний один заступник голови Міллі Меджлісу, ним став видний громадський діяч Фанк Тазієв.
Припускають, що в грудні на черговому засіданні Міллі Меджлісу буде прийняте звернення до світової громадськості про визнання незалежності Татарстану.
Татари просять по допомогу Україну і Європу. Вони вважають, що лідери європейських країн повинні підтримати прагнення приволзьких татар до власної державності.
«Ці країни повинні вчинити вплив на Російську Федерацію, яка систематично проводить репресії відносно неурядових організацій Татарстану», — заявив голова громадького центру Татарстану, політв'язень Рафіс Кашапов.
Заслуговує уваги і те, що неурядові організації Татарстану звернулися з проханням до Організації Об'єднаних Націй, щоб голодомор, організований Радянською владою у 1921–1922 роках проти приволзьких татар, був визнаний геноцидом.
За словами політолога Рамаза Сакварелідзе, всі чекали, що дії Росії бумерангом обернуться для неї самої, але важко було уявити, що це станеться так швидко. КАВКАЗ ЦЕНТР

2 коментарі:

Анонім сказав...

Дав би БОГ!

Анонім сказав...

Татарстан - це нафта, не пустять їх... Нажаль...

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича