суботу, 29 листопада 2008 р.

“Нахтіґаль” випурхнув у світ


Побачило світ нове видання з серії запитань і відповідей про визвольну боротьбу українського народу в середині минулого століття. Рік тому вийшла книжка “УПА в запитаннях і відповідях Головного Командира”, і ось сьогодні випурхнув з друкарні “Нахтіґаль” в запитаннях і відповідях”. Запитання, як і з УПА, протягом року ставили читачі сайту maidan.org.ua, а відповіді давав старшина цього військового формування Мирослав Кальба. Друкована версія відрізняється від інтернетної наявністю фотографій, фотодокументів та наукової довідки професора Паризького університету (Сорбони) Володимира Косика.
Непроста доля військової частини, яка за задумом ОУН повинна була стати кузнею військових кадрів Української Держави, відновленої Актом 30 червня, воєнна і повоєнна доля учасників — все, що могло вміститися у тісний формат видання — вмістилося. Читачі “Майдану” не стримувалися перед відвертими запитаннями про міфи навколо “Нахтіґаля”, а Мирослав Кальба докладно на все відповідав. В умовах сучасної України, коли “проффесори” пишуть “наукові” опуси, як “гауптштурмфюрер Шухевич командував батальйоном СС Нахтіґаль”, ця книжка розповість Вам, які труднощі довелось побороти організаторам куреня, щоб він приніс саме українську присягу, де корені вигадок про розстріл українцями польських професорів у перші дні німецької окупації Львова, чому німці не розстріляли нахтіґальців, коли ті відмовилися воювати на фронті.
Де тепер летітиме “Нахтіґаль”? — всюди, де є люди, небайдужі до минулого і майбутнього України. Минулого — бо потрібно змити пласти брехні, десятиліттями творені радянським аґітпропом, і показати людей, які йшли на смерть за Незалежну Україну такими, якими вони були насправді. В тих складних обставинах їм було нелегко обрати шлях до створення українського війська, і вони його знайшли саме таким — і ми маємо в нашій історії УПА. Майбутнього — бо історія повторюється, і може бути, що вже сьогодні потрібно давати відповіді на запитання, подібні до тих, які історія ставила перед Романом Шухевичем. Отож, “Нахтіґаль” прилетить до українських військових учбових закладів.
У Львові книжку можна буде придбати в “Українській книгарні” та “Глобусі” або ж у гуртово-роздрібного книгаря “Книжкові Джерела”, в Києві — в Українській видавничій спілці на Ярославовім Валу, 9. Націоналістичний портал

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича