суботу, 29 листопада 2008 р.

Американці готові робити ставки на дату вбивства Обами

Власник магазинчика в місті Стендиш, штат Мен, виступив з ініціативою Osama Obama Shotgun Pool. Він запропонував робити ставки по одному долару на дату, коли Барак Обама буде убитий. Рекламний щит з написом "Сподіваємося, що хтось виграє" привернув увагу численних гравців.
Зазначимо, що це ще одна ініціатива в низці епізодів, пов"язаних із загрозою для життя Барака Обами.
Зрозуміло, що на президентських виборах власник магазина голосував не за кандидата від Демократичної партії. Про це пише сайт NEWSru.com.
Міська рада Стендіша, населення якої ледве перевищує 9 тис осіб, одностайно засуджує цю ініціативу, як взагалі будь-яке підбурювання до насильства. Проте міська влада не вважає потрібним прийняти якісь заходи, захищаючи право на свободу думок власника магазина.
Обама отримав перемогу на президентських виборах 4 листопада. І вже до 8 листопада більше ста осіб звернулися в букмекерську контору William Hill з бажанням зробити ставку на те, що новообраний президент буде убитий. Контора відмовилася приймати ставки.
Охочі зробити ставку на те, що той або інший політик буде убитий, були завжди, але ніколи їх кількість не була така велика, заявили букмекери.
Коментуючи ситуацію, представник William Hill заявив, що приймати ставки на замах на те або інше обличчя не є протизаконним, проте мотиви людей, що роблять такі ставки, викликають подив. За його словами, "навіть у букмекерів іноді бувають розкаяння совісті".
Нагадаємо, написи расистського характеру, які закликають убити нещодавно обраного президента США Барака Обаму виявлено у США в передмісті Нью-Йорка Мастик у середу. Секретна служба, яка відповідає за безпеку президента та інших перших осіб держави, почала розслідування цього інциденту.
Невідомі розписали фарбою із балончика більше 40 автомобілів. Як стало відомо, деякі написи містили погрози життю першого темношкірого президента у США.
У зв"язку з расистським характером написів справу розслідує відділ Секретної служби, який займається злочинами на ?рунті расової ненависті. Інцидент стався недалеко від того місця, де всього кілька днів тому група білих підлітків після сварки нанесла смертельне поранення іспаномовному чоловікові.
Крім того, в серпні 2008 року напередодні з"їзду Демократичної партії в Денвері, штат Колорадо, були затримані ще чотири людини, які також імовірно планували вбивство Обами. Пізніше прокурор Денвера розповів, що затримані не представляли реальної загрози для політика, оскільки у великих кількостях вживали наркотики і не змогли б здійснити задумане. Тим часом, слідство підтвердило, що змовники мали расистські мотиви.
Проте найгучнішим скандалом аналогічного характеру став арешт двох неонацистів, які збиралися убити Обаму, вдягнувшись у білі смокінги. Їм було висунуто звинувачення - підозрюваних звинувачено у розповсюдженні погроз на адресу Обами, незаконному володінні вогнепальною зброєю, а також змову з метою пограбування власника збройового магазина.
20-річного Деніела Коуерта та 18-річного Пола Шлессельмана було арештовано у жовтні. У момент затримання в їхній машині було знайдено декілька одиниць вогнепальної зброї. НАРОДНИЙ ОГЛЯДАЧ

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича