суботу, 1 серпня 2009 р.

Американський ведучий у прямому ефірі назвав Обаму расистом, який ненавидить білих і їхню культуру


Провідний коментатор американського новинного телеканалу Fox News Глен Бек назвав президента США Барака Обаму расистом. Президент США "глибоко всередині себе ненавидить білих людей і їхню культуру", - заявив Бек в ефірі ранкового шоу Fox & Friends, пише NEWSru.com з посиланням на Associated Press.

Зауваження ведучого стосувалося нещодавньої реакції Обами на арешт темношкірого професора Гарвардського університету Луїса Гейтса.

Гейтса було арештовано під час спроби проникнути у власний будинок: поліцейські подумали, що він грабіжник. Обама назвав дії правоохоронців дурними і звинуватив їх у расизмі.

Пізніше Обама вибачився за свої слова. Як крок до примирення, одного з поліцейських, яких розкритикував президент, - сержанта Джеймса Кроулі - буде прийнято на службу в Білий дім цього тижня.

До речі, нещодавнє спільне опитування каналу ABC News і газети The Washington Post свідчить, що рейтинг президента США вперше опустився нижче за 60%.

Тим часом інший ведучий Fox Брайан Кілмед оспорив зауваження Бека, заявивши, що більшість людей, які працюють на націю першого темношкірого президента США, білі.

Керівництво каналу від зауважень свого ведучого поспішило дистанціюватися. Старший віце-президент Fox News Білл Шайн заявив у пресі, що Бек "висловив свою власну думку, а не думку каналу Fox News".

Прес-секретар Обами Уїльям Бертон заявив, що у Білому домі зауваження телеведучого не коментують.

Західні агентства зазначають, що Fox News є одним із їхніх найпопулярніших новинних телеканалів США, і його часто звинувачують у прореспубліканському ухилі.

Примітно, що після перемоги на президентських виборах першого в історії США афроамериканця країну захлеснув сплеск расизму.

А американське видання у своїй карикатурі порівняло Обаму з шимпанзе. Щоправда, дуже скоро воно вибачилося за цей вчинок.

Втім, ще до того, як Обама переїхав до Білого дому, вже ставалися гучні інциденти, пов’язані з його, як сказав прем’єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі, засмаглим кольором шкіри: його намагалися убити, що викликало побоювання за його життя. До речі, раніше повідомлялося, що Обама з дружиною вже склали заповіт.

Народний оглядач

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича