понеділок, 24 серпня 2009 р.

Дональд Бостром, шведський Ратушняк


В Ізраїлі розгнівані статтею шведського журналіста, який припустив, що ізраїльські солдати вбивають палестинців заради подальшої трансплантації їх органів. Замітка-розслідування Дональда Бострома з газети Aftonbladet викликала цілий шквал обурення серед політичної нації.


Реакція послідувала навіть на найвищому рівні. Так, глава прес-служби ізраїльського уряду Даніель Симен висловив думку, що стаття грає на "низовинних антисемітських темах", а МЗС Ізраїлю вважає її "настільки расистською", що має намір звернутися до шведських властей з проханням розібратися в ситуації.

Шведське посольство в Тель-Авіві поспішило відхреститися від думки свого неполіткоректного співвітчизника. "Ми повністю розділяємо тривогу ізраїльського уряду, ЗМІ і суспільства із цього приводу", - мовиться в заяві посольства.

Стаття, що поставила країни на грань дипломатичного скандалу, була опублікована 17 серпня 2009 р. із заголовком "Наших синів викрадають заради органів" і грунтується на розповідях палестинців з сектора Газу. У ній Бостром проводить паралелі між дефіцитом органів для трансплантації в Ізраїлі і регулярним розтином тіл убитих палестинців, що проводиться ізраїльськими патологоанатомами.

Він також згадує історію 17-річної давнини, коли Ізраїль в 1992 р. оголосив кампанію по залученню нових донорів для пересадки органів. "В той самий час, як проводилася ця кампанія, молоді палестинці безслідно зникали, а днів через п’ять їх трупи із слідами розтину з’являлися в околицях їх рідних сіл", - пише автор.


Народний оглядач

1 коментар:

Анонім сказав...

Однако это правда которую нельзя скрыть.

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича