пʼятницю, 7 серпня 2009 р.

Кремль мобілізував попів на захоплення православ’я


Віце спікер парламенту Микола Томенко переконаний, що під час візиту патріарха Московського і всієї Русі Кирила розпочалася реалізація сценарію повного підпорядкування українського православ’я Московському патріархату.


Як повідомили в прес-службі віце-спікера, про це він заявив вчора, коментуючи результати візиту патріарха Кирила в Україну і його заяву про готовність отримати українське громадянство.

"Під час візиту було апробовано концепцію нової ідеологічної доктрини Росії, яка визначила ідеальним варіантом повне підпорядкування православ'я російській православній церкві", - вважає Томенко.

Він зазначив, що вже сьогодні фахівці говорять про те, що оточення патріарха Кирила так чи інакше висловлювало незадоволення не тільки існуванням Української православної церкви Київського патріархату, але й занадто істотною незалежністю УПЦ МП в цілому, і деяких представників вищого керівництва Української православної церкви Московського патріархату, зокрема.

"Тому з першого дня візиту пропагувалась ідея необхідності спільності спадщини Київської Русі, а під кінець і готовність, всупереч Конституції України, отримати подвійне громадянство", - сказав Томенко.

На його думку, відповідна заява патріарха Кирила не є випадковою і її можна розглядати як апробацію сценарію, згідно з яким Патріарх Московський і всієї Русі може стати одночасно і Патріархом Київським і всієї України.

"Таким чином передбачається суміщення посад особою, яка буде керувати Українською православною церквою, що знаходиться в системі координат Московського патріархату. Тому за певних обставин може відбутися ліквідація посади Предстоятеля УПЦ МП, і буде об'єднання цих двох посад ", - сказав Томенко.

За його словами, це буде зроблено, щоб зменшити автономність всіх регіональних представництв Української православної церкви Московського патріархату. "Але такий сценарій не буде підтриманий ні українським суспільством, ні українською державою, ані самими парафіянами УПЦ МП", - вважає віце-спікер.

Як повідомлялося, в УПЦ МП пояснюють відмову предстоятеля Російської православної церкви Кирила під час свого візиту від зустрічі з главою УПЦ КП Філаретом тим, що він не представляє яку-небудь канонічну структуру.

АРАТТА

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича