вівторок, 4 серпня 2009 р.

Отруйні плоди іудогундяєвщини: українофобський терор у Луцьку


Під час відвідин міста Луцька Гундяєвим та його політтехнологами Національний альянс провів акцію протесту, за що декілька членів організації було затримано правоохоронними органами.

З метою висловлення власної непокори залежності української церкви від т.зв. "московського патріархату" та звернення уваги громадськості до цієї проблеми міська організація Національного Альянсу запланувала розмістити інформаційну розстяжку з написами „Українці, одумайтесь!”, „КГБ=ФСБ=РПЦ” та зображенням Гундяєва на даху житлового будинку, що на пр. Соборності, 38 (навпроти Собору Всіх Святих землі Волинської, куди і повинен був прибути цей проект).

Щоб досягнути задуманого, активістам довелось здійснити дві спроби. Перша видалась невдалою. Альянсівців було затримано, а їх особисті та організаційні речі конфісковано органами міліції.

Після того за справу взялися члени Ради Національного Альянсу та помічники депутата Волинської обласної ради Андрій Бокоч, Павло Данильчук та Сергій Мартинюк. Їм вдалося вивісити розтяжку, що привернуло значну увагу громадськості та викликало схвальні вигуки у правих сил, що знаходилися у натовпі.

Однак, на жаль, акція тривала недовго, адже її організатори були затримані правоохоронними органами із застосуванням сили та порушеннями прав громадян. Працівники міліції не представились активістам, одягнули їм наручники, не пред’явивши звинувачень та не аргументувавши свої дії.

Крім того, на місце затримання намагалися потрапити журналісти з місцевої газети „Інформ-бюро” та інтернет-видання „Молодіжний портал Волині”. Але працівники міліції їх не пропустили, не зважаючи на ст. 171 Кримінального кодексу України, згідно з якою перешкоджання професійній діяльності журналістів тягне за собою кримінальну відповідальність.

Також Національний Альянс розповсюджував листівки серед перехожих та приєднався до пікетування місцевих правих сил на розі проспекту Соборності та вулиці Чорновола.

Члени Національного Альянсу не порушували громадського порядку, не провокували бійок у натовпі, не закликали до жодних насильницьких дій, не заважали пересуванню громадян та транспорту тощо. Але їх було затримано, незважаючи на законне право громадян України на вільне висловлення власної думки та право на протест.

НАРОДНИЙ ОГЛЯДАЧ

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича