середу, 26 серпня 2009 р.

Вікінги не виправдовуються


Швеція не вважає за потрібне виправдовуватися перед Ізраїлем за статтю свого журналіста. Приклад того, що таке незалежність на практиці, а не в наївних "міркуваннях" окупованої політичною нацією електоральної маси.


Ізраїль-Швеція 1:1. Набирає обертів газетний скандал між Тель-Авівом і Стокгольмом.
Камінь в ізраїльский город закинуло шведське МЗС. Там відмовляються вибачатися за статтю журналіста, який закидає воякам Цахалу торгівлю органами викрадених палестинців. І заявляють - країна засуджує антисемітизм, водночас не робитиме жодних кроків, які б утискали свободу слова.

Андерс Йорге, речник МЗС Швеції: "Наш прем’єр та голова дипломатичного відомства погодили, що з приводу цієї статті не може бути жодних вибачень. Якщо ізраїльтян щось не влаштовує - вони можуть напряму звернутися до газети".

Автор публікації - шведський Ратушняк, журналіст Дональд Болстром - також відкидає звинувачення в антисемітизмі. За його словами, він лише цитує різні джерела - як палестинські, так і з боку ізраїльських військових.

Журналіст переконаний - шведський уряд не має реагувати на закиди Єрусалима. Бо незалежність преси від влади і є головною ознакою свободи слова у країні.

Народний оглядач

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича