вівторок, 24 березня 2009 р.

Акція протесту проти довготривалого арешту в Україні білоруського опозиціонера Ігоря Коктиша.


У середу, 25-го березня 2009 року з 12:00
відбудеться пікетування Генеральної Прокуратури України
за адресою: вул. Різницька, 13/15, м. Київ

Вже 20 місяців у Сімферопольському СІЗО утримується білоруський опозиціонер Ігор Коктиш.
Ігор Коктиш – це активіст, який працював на користь демократичних перетворень в Білорусі. Зокрема, він допомагав кандидату у президенти Білорусі від об’єднаної опозиції Александру Мілінкевичу, допоміг створити у місті Барановичі Молодіжну гуманітарну асоціацію імені Іоанна Боско, організовував молодь через свою музичну діяльність.
Одружений на громадянці України, Ігор перебував в Україні на законних підставах. Тому, з метою доставити його примусово назад в Білорусь і там здійснити над ним репресію, білоруські власті намагаються через обвинувачення, які є явним політичним замовленням, через білоруські суди, добитись екстрадиції Ігоря Коктиша з України в Білорусь.
10 жовтня 2007 року Європейський суд з прав людини призупинив екстрадицію Ігоря до свого кінцевого рішення і зараз справі Коктиша в цьому суді надано статус пріоритетної.
Між часом, незважаючи на явний політичний підтекст справи проти Коктиша, незважаючи на те, що Ігор не представляє жодної загрози, що він не намагався сховатися, незважаючи на те, що він страждає від проблем зі здоров’ям, які посилились під час його перебування в СІЗО, Ігор Коктиш продовжує перебувати під арештом.
Таке ув’язнення є явним порушенням прав людини.
З метою підтримати Ігоря, привернути увагу до його ситуації і домогтися дотримання прав людини в його справі і негайного звільнення з-під варти, українські правозахисники проводитимуть пікетування Генеральної Прокуратури України.

За додатковою інформацією щодо акції протесту, звертатись до Івана Лозового за телефоном: (066) 544-1542.

Сайт підтримки Ігоря Коктиша: http://www.i-cent.org.ua/ua/

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича