неділю, 29 березня 2009 р.

Протест у суспільстві проти політики Тимошенко наростає, але очолить його не Партія регіонів, – експерт

Не можна вимірювати весь протестний рух і всі акції протесту лише тими, які організовуються ПР. Вона намагається очолити весь протестний рух, але він є спонтанним, неорганізованим і носить локальний характер, хоча з часом має тенденцію до об’єднання у загальний новий соціальний рух, який не має прив’язки до жодної політичної партії. Саме за таким безпартійним, але протестним рухом і є майбутнє подібних акцій протесту в Україні.

Партія регіонів, нажаль або на щастя, не може очолити весь рух протесту. Те, що протест народу проти соціально-економічної політики уряду Юлії Тимошенко наростає, це факт, але казати, що саме ПР очолить цей протестний рух, достатньо складно. Про це 26 березня, у коментарі Центру політичного консалтингу заявив директор Центру дослідження проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

«Я погано собі уявляю, як Партія регіонів при нинішньому її стані зможе вивести стільки людей на вулиці. Навіть при використанні адміністративного ресурсу та можливості адміністрацій керівників підприємств, які контрольовані фінансово-промисловими групами з ПР, достатньо важко зібрати необхідну кількість людей, забезпечити їх транспортом і взагалі організувати подібну акцію протесту», – зазначив Віталій Кулик.

Крім того, за його словами, ці акції протесту будуть матеріально стимульовані, оскільки виходячи з соціально-економічного стану населення важко зробити цю акцію справді щирою: «Тому, з моєї точки зору, це є елемент політичного тиску та елемент політичного торгу між Партією регіонів, БЮТ і Президентом».

«Не можна вимірювати весь протестний рух і всі акції протесту лише тими, які організовуються ПР. Вона намагається очолити весь протестний рух, але він є спонтанним, неорганізованим і носить локальний характер, хоча з часом має тенденцію до об’єднання у загальний новий соціальний рух, який не має прив’язки до жодної політичної партії. Саме за таким безпартійним, але протестним рухом і є майбутнє подібних акцій протесту в Україні. Тому ПР може або приєднатися до цього руху, або намагатися грати на ньому, але жодним чином, я вважаю, ПР не стане авангардом акцій протесту, так само як і не зможе стати авангардом КПУ або інша політична сила», – підсумував експерт.

НАРОДНИЙ ОГЛЯДАЧ

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича