середу, 12 травня 2010 р.

РЕЗОЛЮЦІЯ мітингу української громадськості Великої Британії, що відбувся в Лондоні 11 травня 2010 року біля монументу Володимира Великого

Вельмишановний пане Президенте України!

Українська спільнота Великої Британії вкрай стривожена і обурена діями очолюваної Вами влади, які не відповідають чинній Конституції України і несуть в собі загрозу втрати Україною реальної незалежності, за яку віддали своє життя мільйони українців. Швидко і віроломно впроваджується політика, яку важко навіть назвати державницькою чи політикою національних інтересів.

Не сприйняття такої політики половиною виборців фактично ігнорується владою: Ви навіть не намагаєтеся стати Президентом всієї України. Над Україною реально нависли декілька глобальних безповоротних загроз.

Загроза економічна. В результаті останніх рішень, частина з яких вже прийняті, а частина – готується до схвалення, Україна може втратити контроль над національною економікою, на можливість самостійно впливати на соціально-економічну ситуацію, а народ ризикує перетворитися на злиденних найманих працівників у господарів-чужинців.

Обмін практично довічного перебування бази ЧФ РФ на тимчасові примарні знижки на газ, запланована передача Росії контролю над українською трубою і “Нафтогазом” та контрольних пакетів акцій найбільш рентабельних українських підприємств: видобутку урану, ядерної енергетики, авіабудування, суднобудування та інших — це ланки одного ланцюга, котрі в найближчий час перетворять Україну на придаток до російської економіки. Всі ці дії прикриваються гаслами про дружбу з Росією і тому отримують підтримку населення східних областей. Хоча насправді, ця економічна анексія з боку Росії не має нічого спільного з дружбою. Чого варті лише отримані ціни на газ для України, що вищі від західноєвропейських!

Маємо дуже повчальний приклад такої “дружби” між Росією та Білоруссю, коли після невеликого періоду “возз'єднання” і максимальної інтеграції РФ в білоруську економіку почалися митні війни і “братерські відносини” стали значно прохолодніші. Економічна незалежність є основою існування будь якої держави і тому повинна захищатися керівництвом країни. На жаль, - спостерігаємо протилежне.

Загроза політична. Консолідація влади шляхом поштучного створення парламентської більшості (а не шляхом проведення позачергових парламентських виборів), закритість процесу прийняття найважливіших державних рішень, бюджету, фактичне підпорядкування всіх судів (включно з Конституційним) та всієї правоохоронної системи одній політичній партії, а точніше - її почесному голові, очевидно не сприятиме становленню громадянського суспільства та розвитку демократії, збереження права громадян на свободу слова.

Ми вважаємо глумлінням над пам'яттю мільйонів мучеників спроби нав'язати українцям вшанування ідола Йосипа Сталіна – кримінального злочинця, винного у вбивстві мільйонів українців – через встановлення йому пам'ятників в Україні.

Загроза гуманітарна. Національна українська ідея є найвагомішим захисником української незалежності і, відповідно, найбільшою перепоною для тих, хто з хоче покінчити з “українським проектом”. До поки українці відчувають себе українцями, знають і шанують свою історію, мову, культуру доти держава Україна існуватиме на карті світу. Останні Ваші дії в гуманітарній сфері дають зрозуміти, що влада чудово розуміє всю важливість питання.

Ми висловлюємо своє обурення з приводу призначення Вами на керівні державні посади таких одіозних осіб, як Д. Табачник, Семиноженко, які не приховують своєї ненависті до українства і несуть в собі загрозу впровадженню українських національних орієнтирів та цінностей, перегляду історичної правди на догоду Росії. Ми вважаємо не гідним Президента України висловлювати позицію сусідньої держави щодо Голодомору на сесії ПАРЄ, до права українців на визнання і нагородження своїх національних героїв – С. Бандери та Р. Шухевича.

Українська громадськість Великої Британії стривожена фактами фізичної розправи представників Вашої політичної сили над опонентами в парламенті, побоями та каліченням ними просто громадян України. Такі вчинки не повинні залишатись без покарання винуватців.

Ми сприймаємо таку Вашу політику, як зневагу до нас, українців, як шлях до громадянської війни і цією резолюцією застерігаємо Вас від подібної практики на посту Президента та декларуємо свою готовність до адекватних дій задля захисту соборності і честі України. Нагадуємо, що Ви були обрані президентом НЕЗАЛЕЖНОЇ держави і такою вона має залишатись.


Націоналістичний портал

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича