четвер, 27 травня 2010 р.

Януковича зустріли на Львівщині «театральними дійствами»



Президент Віктор Янукович відвідав Львівщину в рамках засідання Ради регіонів. Як і очікувалося, представники опозиції та львівське студентство супроводжували візит президента акціями протесту. Не обійшлося без сутичок.


Уже двічі президент скасовував свої візити на Львівщину. Політичні оглядачі пояснювали це тим, що, мовляв, Янукович не те, щоби боїться, але емоційне напруження в нього таки присутнє. Як і очікувалося, політичні опоненти зустріли президента акціями протесту, супроводжуючи їх жартівливими флеш-мобами та театральними дійствами. Студенти зустріли Януковича в аеропорту з повітряними кульками, до яких прив’язали написи «бомба сповільненої дії». Акцію назвали «Літаючі яйця». Інші студенти влаштували «майстер-клас» з плетіння ялинкового вінка, до якого прив’язали чорні стрічки, пропонуючи перехожим сфотографуватися.







Але «найспекотніше» було біля одного з найбільших вузів Львівщини – університету «Львівська Політехніка», де, власне, й засідала Рада регіонів. Тут представники кількох політичних партій вийшли з гаслами висловити своє обурення політикою президента. Вони вигукували «Зека – геть!» і «Янукович – губернатор Малоросії!». Їм на противагу демонстрували прихильники Партії регіонів з національними прапорами, які вийшли на захист президента.


З наближенням президентського кортежу, сотні міліціонерів і «беркутівців» силоміць виштовхали критиків президента на одну з бічних вулиць, у той час, як прихильники регіоналів залишилися поблизу навчального закладу. Міліціонери, які кількісно переважали протестувальників, пояснили свої дії «необхідністю стримування натовпу» й «агресією учасників протесту». Ті в свою чергу показали виставу з дійовими особами: Царя Медведєва, Вітьки Ялинковича, Діми Собачника та Коляна Хазарова.

До засідання Ради регіонів президент Віктор Янукович ознайомився з ходом будівництва аеропорту та стадіону до «Євро-2012», а також побував у спеціальному аеромобільному полку, якому пообіцяв додаткове фінансування. Він запевнював, що зробить усе можливе задля залучення інвестицій на Львівщину. Візит супроводжувався безпрецедентними для Львова заходами безпеки.

http://www.dw-world.

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича