неділю, 8 травня 2011 р.

Свято перемоги над здоровим глуздом

В Нюрнберзі злочинці судили злочинців. Друга Світова війна – це бійка монстрів. Визволення від нацизму означало ще гірше рабство для визволених.

Дмитро Корчинський
УНІАН
Дмитро Корчинський
Якщо порівнювати з Троянською війною, то Друга Світова містифікована більше, але гірше. В Іліаді ми однаково співчуваємо і Гектору і Ахіллу, там немає негативних персонажів. Тому Гомер внутрішньо правдивий, без огляду на всі зовнішні атрибути казки.
В Другій Світовій немає позитивних персонажів, майже всі її історики брешуть (не дивлячись на зовнішні атрибути статистики) не тоді, коли чорнять тих, хто програв, а тоді, коли відбілюють переможців.
В Першій Світовій війні імперіалісти воювали проти імперіалістів, вони кидали під паровий каток мільйони своїх громадян заради економіки, отже вигоди, чим в результаті обурилися навіть народи країн-переможців.
Друга Світова стала продовженням Першої, вона вирішувала недорозв‘язані питання, звідки в ній раптом взялися сили добра? Нацистська Німеччина була уособленим злом, але чи кращими були країни антигітлерівської коаліції? СССР був рабовласницькою державою, яка для підтримання власного існування повинна була знищувати мільйони своїх громадян та здійснювати агресію проти сусідів. СССР вбив антифашистів ненабагато менше, ніж їх вбивали фашисти: бійців польської Армії Крайової, радянських військовополонених, безліч яких загинуло після визволення з полону, інвалідів війни, від яких очистили міста у 1946-47 р.р., тощо. Німцям не вдалося підстрелити жодного радянського маршала, натомість чотирьох з них репресували вже у 1946 році. Радянський Союз здійснював етнічні чистки і пригнічував євреїв ще довгі роки після завершення війни.
Велика Британія була найбільшою колоніальною імперією. Якщо площина території Третього рейху у 1941 році налічувала 696 тис. кв. км., то площина територій, окупованих Британією становила 37 млн. кв. км. Британія придушувала національно-визвольну боротьбу поневолених народів, в т.ч. євреїв.
Євреї, які є для нас індикатором людськості, у 1944 році піднімали повстання в гетто на територіях Рейху, але також знищували британських військовослужбовців на Близькому Сході, на теренах Empire. Низкою антибританських операцій керував майбутній прем‘єр-міністр Ізраїлю Менахем Бегін. Тоді для євреїв Німеччина і Британія були ланками одного ланцюга зла.
В часи Другої Світової війни Сполучені Штати все ще практикували расову сегрегацію в її найпотворніших формах. США вважали найбільш ефективним методом ведення війни – масове знищення мирного населення. Мільйони дітей, жінок, старих загинули під американськими та англійськими бомбами в житлових кварталах німецьких міст, не в якості побічних жертв, а як основні цілі авіанальотів. У 1945 році США застосували ядерні бомби не проти воєнних об‘єктів, але проти мирного населення Японії.
На сумлінні авіації союзників знищення тисяч і тисяч пам‘яток мистецтва та історії загальнолюдського значення не тільки в Німеччині, але також у Франції та Італії. Антигітлерівська коаліція порушила всі конвенції щодо поводження з військовополоненими. Для прикладу близько мільйона німецьких військовополонених загинуло в концтаборах на території Франції взимку 1945-46 р.р.
Союзники не відрізнялися від Рейху гуманізмом, але значно перевищували його цинізмом. Свідчення цьому – Нюрнберзький процес. Треба віддати належне американцям і британцям, спочатку вони хотіли просто повісити захоплених ними німецьких керівників – зрозуміле, прагматичне бажання. Проте СССР наполіг на відкритому судовому процесі. Звинуваченням і суддями з радянського боку керував Святослав Вишинський – організатор процесів над "ворогами народу" в СССР у 20-х – 30-з р.р.
Ці процеси є загальновизнаним беззаконням, фарсом і знущанням. Чи є підстава вважати іншим Нюрнберзький процес? В Нюрнберзі злочинці судили злочинців. Друга Світова війна – це бійка монстрів. Визволення від нацизму означало ще гірше рабство для визволених. Певне монголи теж розповідали спаленій ними Київській Русі, що визволили її від половців. Проте наші предки були розумніші за нас. Вони не вивішували монгольських прапорів на річницю перемоги на Калці, яка теж, до речі, трапилась у травні.
ТСН

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича