суботу, 14 листопада 2009 р.

Цьогоріч Збройні Сили України покинули 2 тис. контрактників і 300 офіцерів



За 9 місяців 2009 року лави Збройних Сил України покинули 2000 контрактників та 300 офіцерів. «Це серйозний процес руйнації українського війська. Одна людина є відповідальна за це, точніше, безвідповідальна – прем’єр-міністр», – сказав Віктор Ющенко, наголосивши, що урядова політика щодо армії поглиблює кризу.

Як повідомили у прес-службі Глави держави, про це Президент України Віктор Ющенко повідомив під час зустрічі з першим заступником Міністра оборони Валерієм Іващенком, присвяченої стану Збройних Сил України та їхньому фінансуванню.

Глава держави наголосив, що рівень фінансування армії цього року є безпрецедентно низьким і приводить Збройні сили до незворотних кризових процесів. За його словами, з 12,8 млрд грн, передбачених у державному бюджеті на фінансування Збройних сил у 2009 році, за десять місяців було виділено лише 7,3 млрд. Це становить 0,78% від ВВП, що є найнижчим показником для європейських країн. На принизливо низькому рівні знаходиться матеріально-технічне забезпечення армії. "Це найбільш катастрофічне фінансування армії з 1991 року", – сказав Віктор Ющенко.

"Вона працює. Вона – це криза... Ми все маємо зробити, щоб ця криза з нами більше не жила. У нашому політичному чи економічному житті. Ми повинні побороти цю кризу", – закликав Глава держави.



"Змушений питання фінансування української армії поставити на РНБО на наступному тижні", – повідомив Президент.

Нагадаємо, Ющенко вимагає, щоб Тимошенко до 15 листопада виділила кошти на Збройні Сили України, передбачені у державному бюджеті України 2009 року.


Український погляд

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича