вівторок, 10 листопада 2009 р.

Латвія готується протидіяти агресії Росії





Влітку майбутнього року на території Латвії пройдуть масштабні військові навчання, які стануть своєрідною відповіддю спільним російсько-білоруським навчанням, які проходили місяць тому, повідомляє Nekā Personīgā.

Місяць тому в Білорусі пройшли найбільші за останні 30 років навчання, в яких взяли участь 6000 російських військовослужбовців, 200 танків, 500 бронетранспортерів, 230 одиниць артилерійської техніки, декілька сотень літаків і гелікоптерів.

Маневри, які продовжувалися близько трьох тижнів, викликали стурбованість країн Балтії на вищому політичному рівні, оскільки, на думку балтійських джерел і незалежних спостерігачів, російські і білоруські військові відпрацьовували сценарій відбиття атаки на Калінінградську область.

За даними Nekā Personīgā, незадовго до навчань латвійський розвідувальний літак перетинав повітряний простір Білорусі, фіксуючи розташування військових частин. Проведення таких польотів раз на рік дозволене владою Білорусі. Інформацію про навчання «Ладога 2009», що проходили в цей же ж час поблизу східних кордонів Латвії і Естонії, отримати не вдалося.

«Сценарій був таким: територія Білорусі була розділена на дві частини, відбулося зіткнення, і сили фактично повинні були сформувати коридор між Калінінградом і Росією територією Литви. Таким був сценарій, і країни Балтії використовувалися як плацдарм», — заявив передачі міністр оборони Латвії Імант Лієгис.

Не зважаючи на те, що офіційні влади Москви і Мінська приховують деталі сценарію, латвійськіо збройні сили готують свою відповідь цим навчанням, відзначає Nekā Personīgā . На маневри, які пройдуть влітку 2010 року, передбачене фінансування. Поки невідомо, які збройні сили і в якій кількості візьмуть участь в маневрах.


Відділ моніторингу
КЦ

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича