четвер, 19 листопада 2009 р.

Професор Шломо Занд: ТАНАХ — фікція, в євреїв немає права на державу





Професор Тель-Авівського університету Шломо Занд викликав бурю гніву в єврейській громаді Великобританії своїми виступами в Лондоні в ході рекламної кампанії своєї нової книги «The Invention of the Jewish People» («Вигадка єврейського народу»), повідомляє видання Zman.

Євреї Британії стверджують, що це «черговий антисемітський наклеп на єврейський народ».

Тим часом професор Занд пише, що євреїв ніколи не виганяли з Палестини, на якій зараз незаконно знаходиться т.з. «держава Ізраїль», і тому не мають ніякого права на «повернення».

Більш того, за твердженням вченого, який викладає історію «ізраїльським» студентам, євреї як народ ніколи не існували, і справжніми спадкоємцями стародавніх семітів (ізраїльтян, племені бану Ісраїль — КЦ) є нинішні палестинські араби.

Виступаючи в радіопередачі Бі-Бі-Сі, Шломо Занд назвав ТАНАХ (три розділи юдейського священного писання) фікцією, а народження «держави Ізраїль» порівняв зі «згвалтуванням».

Британські євреї висловлюють також невдоволення, що в праці вченого «ніяк не представлена протилежна точка зору, а на його виступи «не був запрошений жоден фахівець з єврейської історії».

Відділ моніторингу
КЦ

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича