середу, 11 листопада 2009 р.

Екс-начальник ГУР МО Скіпальський: Армія має право втрутитися в політику


Армія може втрутитися в політичну гру, якщо того вимагатимуть обставини.

Про це в інтерв'ю сайту «ФЛОТ2017» сказав почесний голова правління «Об'єднання ветеранів розвідки України» генерал-лейтенант Олександр Скипальський.

На його думку сьогодні ситуація в Україні не сприяє військовим переворотам. «Цю страшилку (про військовий переворот, — прим. ФЛОТ2017) придумують ті, хто боїться реальних демократичних кадрових змін, вони прагнуть нівелювати конструктивні ідеї».

Він вважає, що «українська армія займе якусь сторону в тому випадку, якщо буде нав'язаний силовий варіант з боку тих керівників, які прийдуть у владу для реалізації своїх власних намірів».

«Армія, як мені здається, не повинна спостерігати за тим, як Україна втрачає свою незалежність», — підкреслив Скипальський.

«Нюанс полягає в тому, що в Конституції не вдалося прописати положення про те, на якій стадії армія має право виступати на захист державного суверенітету. Адже в Конституції записано, що збройні сили несуть відповідальність за збереження цілісності держави. Проте, немає механізму і горе-політики завжди кричатимуть, що армія лізе не в свою справу. Тому я прихильник того, щоб чітко прописати в Конституції, де є та межа, після якої армія має право і починає впливати на політичну ситуацію і за допомогою якого інструментарію», — резюмував генерал.

Нагадаємо, що 5 листопада генерал-лейтенант Олександр Скипальський запропонував Президентові України перебрати на себе функції Кабміну і ввести надзвичайний стан. Скипальський очолював Головне управління розвідки Міністерства оборони, був заступником голови Служби безпеки України.



Відділ моніторингу
КЦ

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича