пʼятницю, 6 листопада 2009 р.



Те, що наразі всі називають епідемією грипу в Україні, насправді є розповсюдженням «вірусного передвиборчого психозу». Таку думку в ефірі «5 каналу» висловила заслужений лікар України, доктор медичних наук Ольга Богомолець.


«Порівняно з минулим роком і сьогоднішнім днем кількість померлих не змінилася. Але чомусь це нікого не цікавить», — сказала О.Богомолець.



Вона підкреслила, що від інфарктів щогодини помирає на порядок більше людей, ніж від вірусних інфекцій, тож ризик летальних наслідків від серцево-судинних хвороб значно вищий порівняно з грипом. «У нас є хворі й ті, хто може захворіти, тому єдине, що треба зробити, — прибрати шлях передачі інфекції», — наголосила О.Богомолець.



Вона також зазначила, що носити захисні маски надворі немає сенсу, адже небезпека зараження будь-яким вірусом існує тільки тоді, коли його концентрація перевищує певну межу. Маски слід надівати, заходячи у транспорт, офіс, магазин, де скупчується велика кількість людей, тому ймовірне накопичення у замкнутому просторі великої кількості збудників вірусів. Рекомендація регулярно провітрювати приміщення пояснюється саме необхідністю зменшення концентрації вірусів у ньому.



О.Богомолець пояснила, що коли люди не скидають надворі захисних масок і дихають конденсатом того, що видихають, вони самі собі роблять гірше, тим більше, якщо одноразові маски, розраховані на носіння протягом двох годин, використовуються по кілька днів.



Лікарка зазначила, що будь-яка епідемія вірусних хвороб — це наслідок цивілізації і обумовленого нею способу життя. За її словами, епідемії в селах виникають значно рідше, бо люди там менше скупчуються і набагато більше часу проводять на свіжому повітрі.



КАВКАЗ ЦЕНТР

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича