неділю, 29 листопада 2009 р.

Підрив «Невського експреса» визнаний диверсією. Серед убитих високі чини

Ватажок путінськой госкорпорації «Російські автомобільні дороги» Сергій Тараса і ватажок «агентства по державних резервах» (Росрезерв) Борис Евстратіков були убиті в результаті
диверсії на «Невськом експресі».

Замглаваря банди «Росрезерв» Гогин тільки поранений і потрапив до лікарні міста Бологоє. Убита також замначальника «управління науки» російської госбанды «Росриболовство» Мухіна.

Крім того, кількість убитих і поранених можливо вище, ніж заявляють російські власті. Про це, зокрема, пишуть незалежні джерела.

Загальне число втрат перевищує 200 чоловік, в основному представників забезпеченого класу чиновників, які користуються послугами елітної транспортної служби.


«Невський експрес» призначений виключно для перевезення еліти Росії з Москви до Пітера і назад. Квиток там в будь-якому вагоні на будь-яке місце коштує 3618 р. 50 к. (в один кінець). Це божевільні гроші для середнього росіянина, рівні його півмісячній зарплаті в провінції.



Російські блоггери пишуть, що в результаті диверсії убито більше 50 і поранено більше 160 чоловік. «Мені чоловік подзвонив увечері. Вони цей поїзд пропустили і через 20 хвилин він рвонув. І далі суцільні непонятки. по телеку і в новинних стрічках постійно плуталися — то поїзд слідував Пітер — Москва, то Москва — Пітер, то відомостей немає про загиблих, то їх 10, то 25, то причини не відомі, то теракт.



Чоловікові начальник поїзда відразу сказав, що їм передали по внутрішньому зв'язку, що поїзд рвонув, що вагони зм'яті, що більше 50 загинуло і 160 поранено, начальник поїзда, до речі, до цих пір хреститься, що пропустили вперед експрес», пише представниця чиновницької еліти.



Тим часом російські ЗМІ розповсюдили офіційну інформацію влади Росії про визнання «Невського експреса-2» диверсійною операцією: «За фактом краху поїзда «Невський експрес» збуджено кримінальна справа по частині 3 статті 205 (терористичний акт) і статті 222 (незаконний оборот вибухових пристроїв і вибухових речовин) УК РФ. Про це повідомили в Генпрокуратурі, передає ІТАР-ТАРС», указують офіціозні ЗМІ Росії і продовжують: «Що стосується причетності до події якої-небудь екстремістської організації, то слідчі органи поки не мають в своєму розпорядженні таких даних».



Потужність вибухового пристрою, за допомогою якого був підірваний «Невський експрес» склала 7 кг у тротиловому еквіваленті.



Раніше ЗМІ Росії розповсюдили помилкову інформацію, що один з лідерів поткинського «Руху проти нелегальної імміграції» в провокаційних цілях опублікував в своєму блозі свідомо помилкову заяву, зроблену їм від імені націоналістичної партизанської групи Combat 18, до якої він не має анінайменшого відношення, і повідомив, що ця група нібито бере на себе відповідальність за підрив «Невського експреса-2».



Відділ моніторингу КЦ

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича