четвер, 11 вересня 2008 р.

Заява УНА-УНСО

Президенту України

Ющенку В. А.

Заява УНА-УНСО

Маски скинуто! Об’єднання БЮТ і ПР нарешті завершило показову клоунаду, котра протягом останніх трьох років розігрувалася у стінах парламенту та пошивала в дурні суспільство. Український народ давно розчарувався у діяльності «головних політичних сил», а тепер він остаточно переконався у відсутності будь-якої різниці між ними.

Кілька поколінь українців боролись за створення самостійної держави. Нині маємо державу. Проте вона веде таку політику, котра дає нам усі підстави вважати існуючу державу реальним ворогом нації. Сталося так тому, що контроль над державою здійснюють декілька олігархічних угруповань, ворожих до всього українського. Ними запроваджено таку систему управління, яка дозволяє їм єдиним реалізовувати владу в Україні через створені ними ж партійно-політичні холдінги. Українська нація відсторонена від реалізації свого природного права бути повноправним володарем на своїй землі. Спроба змінити стан справ через прихід до влади В. Ющенка та його команди, була заблокована політреформою, яка ще більше гострила ситуацію. У такій ситуації роль Президента зводиться до врегулювання політичних конфліктів, спровокованих клановими інтересами. Президент не має ні засобів, ні простору для стратегічного розвитку країни, якого від нього чекає народ.

Подальший розвиток України неможливий без запровадження радикальної зміни системи управління. Україна - республіка, відповідно - «Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування» (ст. 5 Конституції України).

Реалізовуючи своє право здійснення влади «безпосередньо», народ має проголосити Декларацію про національний суверенітет і сформувати свій представницький орган, який стане над державою. Необхідно скликати Всеукраїнські Національні Збори, на які саме громади повинні делегувати своїх представників. На чолі цих Зборів має бути Президент. Збори повинні сформувати постійно діючий орган - Національну Раду, яка розроблятиме проекти документів для прийняття Зборами, контролюватиме реалізацію прийнятих рішень, здійснюватиме арбітраж між державою та громадами і т.ін. До виключних повноважень Національних Зборів має належати:

- прийняття стратегії розвитку України;

- визначення мети діяльності держави та постановка перед нею щорічних завдань;

- отримання від держави звіту про досягнення поставлених завдань;

- здійснення контролю за діяльністю державних органів влади;

- система національної безпеки;

- розробка Конституції та внесення змін і доповнень до неї.

Реалізація цього проекту передбачає підготовку кваліфікованих організаторів громадянського конституційного процесу та супровід його практичного розгортання у територіальних громадах, серйозну пропагандивну і роз’яснювальну роботу по всій Україні, котру повинні провести структури Президента, громадські організації, авторитетні для суспільства люди. Суть проекту зводиться до запровадження відповідальної перед суспільством системи влади. У результаті можна побудувати механізм ефективного національного і громадянського партнерства, який сформує систему реального народовладдя в Україні.

Голова Ю. Шухевич

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича