суботу, 27 вересня 2008 р.

Юдеї подякували президентові Ірану

Після антисіоністської промови президента Ірану в Організації Об'єднаних Націй, яка викликала гнівну реакцію в Тель-Авіві, група юдеїв з організації «Натурей карта» зустрілася на Манхетені з Махмудом Ахмаді-Неджадом.
«Натурей карта» є ортодоксальною юдейською організацією, офіційно створеною в 1935 році, яка виступає проти сіонізму і закликає до мирної ліквідації держави «Ізраїль», оскільки її існування протирічить основним постулатам юдаїзму.
Ортодоксальні юдеї указують, що їм заборонено мати свою власну державу до приходу Месії.
Під час зустрічі члени делегації на знак дружби передали президентові Ірану срібний подарунок вартістю у 700 доларів.
Рабин Ісроель Давид Вайс, який був присутній на засіданні, повідомив юдейським ЗМІ, що зустріч була успішною, і пройшла в теплій і дружній обстановці.
За словами рабина Вайса, під час бесіди члени делегації подякували Ахмаді-Неджадові за його тепле ставлення до юдейської спільноти Ірану.
«Ми знаємо, що він (Ахмаді-Неджад) — не ворог юдеям і що він шанує, захищає і підтримує єврейську спільноту своєї країни», — відзначив ребе.
Рабин також заявив, що «іранський президент не проти євреїв, але проти сіоністського режиму».
Відмінність між сіонізмом і юдаїзмом також широко обговорювалася на минулій нараді.
Пояснюючи зв'язок «Натурей карти» з Ахмаді-Неджадом, рабин Вайс сказав:
«Іранський президент розуміє різницю, і розуміє, що не всі євреї мають сіоністський світогляд. Ми не хочемо стати свідками знищення юдаїзму, але ми не братимемо участі в просуванні сіоністської ідеї, ми лише молимося і сподіваємося на кінець держави Ізраїль», сказав він.
На думку рабина, іранський президент зовсім не заперечує голокост, а чинить опір тому, що він називає «сіоністським вторгненням і окупацією земель», крім того, він виступає проти тих страждань, які «Ізраїль» заподіює палестинцям.
«Сіоністи використовують голокост як виправдання своїх злочинів», — говорить Вайс.
За його словами, є також євреї, які вірні Торі, але вони виступають проти сіонізму за його відмову від Бога.
«Ахмаді-Неджад, як і ми, розуміє різницю між юдаїзмом і сіонізмом», — заявив рабин Вайс, який підкреслив, що іранський президент не прагне знищити «Ізраїль» шляхом бомбардування.
«Навпаки, він хоче миру, а не знищення єврейської нації, саме це він нам і роз'яснив. Він виступає проти проблем, породжених сіоністами і направлених проти палестинців», — сказав він.
Представник «Натурей карта» також спростував слова президента «Ізраїлю» Шимона Переса, заявивши, що «впродовж всіх поколінь Бог говорить про те, що Тора — наш захист. У зв'язку з тим, що сіоністське керівництво заперечує Тору і відмовляється слідувати шляхом, визначеним в ній, воно також ігнорує і попередження, в ній що містяться. Це може привести єврейську націю до нової катастрофи, саме проти цього ми і виступаємо», — підсумував рабин Вайс.
Відділ моніторингу
КЦ

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича