суботу, 27 вересня 2008 р.

Хто стоїть за вбивством Руслана Ямадаєва: Кадиров чи Медведєв?

Згадуючи ватажка Кремля Медведєва, ми не фантазуємо, а передаємо інформацію від джерела в Мухабараті Імарату Кавказ, яке є членом спецгрупи, що займається відстежуванням найбільш одіозних фігур в стані чеченських посіпак. Таких, як повідомило джерело, 8 осіб. Проте їхні прізвища він не назвав.
Джерело КЦ в Мухабараті ІК повідомило, що за оперативною інформацією, яка ще вимагає додаткового вивчення, ліквідацію Руслана Ямадаєва організував ватажок ФСБ Бортніков, за узгодженням з Медведєвим. Ця акція є першою серйозною спецоперацією нового ватажка ФСБ і тест на його дієздатність.
Фактично, вбивство Руслана Ямадаєва ознаменувало собою початок багатоходової комбінації Медведєва, ціллю якої є Путін. Кадиров — важлива, але лише проміжна ланка у вказаній комбінації.
Сенс комбінації полягає в тому, що Кадиров визначений як дерево для показової рубки у майбутній спецоперації приведення до покори Медведєву всієї владно-силової і олігархічної когорти путінського заклику, яку досі контролює Путін.
Запланована масштабна «боротьба з корупцією» є частиною цієї спецоперації.
За відомостями джерела, вбивство Ямадаєва поки не буде офіційно розкрите, проте будуть зібрані «неспростовні докази» проти Кадирова, як замовника вбивства. У потрібний момент ці докази будуть оприлюднені.
«Потрібний момент» визначатиме Медведєв. При цьому, Кадиров має рівні шанси як бути заарештованим, так і вбитим.
Кадиров є найбільш демонстративним продуктом путінського правління і його особистим (путінськім) висуванцем.
Можлива розправа над Кадировим розрахована, як удар по Путіну, послаблення його впливу і демонстрація іншим «хто в хаті господар».
Завдання максимум — показова екзекуція Кадирова і його усунення. Завдання мінімум — тільки занести сокиру над Кадировим, побічно загрожуючи Путіну.
Нагадаємо, що Сулім Ямадаєв публічно назвав ім'я вбивці — Рамзан Кадиров, і пообіцяв помститися за брата.
Крім того, в пресі, яка тісно співпрацює з ФСБ, вже запущені ненав'язливі сигнали, що вказують на «кадировській слід» у вбивстві.
Ось цитата з інтерв'ю «Московському комсомольцеві» якогось неназваного джерела «близького до розслідування вбивства»:
«Цей злочин буде нелегко розкрити. І все тому, що й розкривати його особливо ніхто не буде. Імітуватимуть бурхливу діяльність, та й все. Якби цей російський генерал-полковник не потрапив випадково в цей косоріз, ніхто б заради цих чеченців і дупу від стільця не відірвав. Хай мочать один одного хоч до останньої людини. А який сенс розслідувати вбивство Ямадаєва, якщо все одно рано чи пізно упреться у Чечню, а там тобі
скажуть: тікай звідси, ми самі розберемось».
Оперативні джерела Мухабарату ІК передають, що безпосереднім виконавцем ліквідації Руслана Ямадаєва є людина, яка пов'язана з довіреною особою з близького оточення Кадирова.
Нагадаємо, що ще у грудні 2007 року в чеченській пресі пройшла інформація про те, що Кадиров направив до Москви двох кілерів для вбивства Руслана Ямадаєва, який нібито розглядався в Кремлі як фігура, альтернативна Кадирову.
За даними джерела, як і у випадку з вбивством Мовладі Байсарова, ФСБ дала зрозуміти Кадирову, що не буде протидіяти ліквідації Ямадаєва. Більш того, саме ФСБ здала кілерам маршрут пересування Руслана Ямадаєва, який повертався після зустрічі в Кремлі з помічником Медведєва, і фактично вела всю операцію від початку і до кінця.
Саме місце ліквідації Ямадаєва, в безпосередній близькості від будівлі уряду РФ, де дислокується Путін, також обране невипадково.
Це тільки частина оперативної інформації, переданої КЦ джерелом в Мухабараті ІК. Інформація продовжує надходити. У зв'язку з цим можливі деякі корективи сюжету, але не суть події.
Джерела КЦ впевнені, що вбивство Руслана Ямадаєва є проявом боротьби кремлівських кланів. У цій боротьбі чеченським посіпакам відведена роль або жертовних баранів, або «халіфів на годину», причому «халіфи» можуть перетворитися на жертовних баранів в будь-який потрібний для чергового кремлівського угрупування час.
Ваха Хасанов
КЦ

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича