вівторок, 26 травня 2009 р.

СБУ порушила справу за фактом геноциду в Україні в 1932-1933 роках

Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом скоєння геноциду в Україні в 1932-1933 роках, внаслідок чого загинули мільйони громадян. Про це повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко сьогодні під час зустрічі з представниками Світового конгресу українців, поінформували в прес-центрі Служби безпеки.

"Україна зібрала достатньо свідчень для порушення кримінальної справи про штучно створений більшовицьким режимом голод, який призвів до масового знищення цивільного населення", - зазначив голова СБУ.

Він звернувся через Світовий конгрес українців до провідних зарубіжних юристів і адвокатів з проханням сприяти з'ясуванню всіх обставин, пов'язаних з підготовкою і скоєнням злочину геноциду в 1932-1933 роках.

Виконавчий секретар СКУ Стефан Романів зазначив, що українські громади в світі сприймають такі кроки, як значний прогрес на шляху до встановлення історичної справедливості.

Учасники зустрічі домовилися про співпрацю в поширенні в інших країнах правдивої інформації про голодомор-геноцид в Україні 1932-33 років шляхом проведення виставок, історичних громадських слухань, видання документальних збірок і книжок.

Наливайченко також подякував Світовому конгресу українців і всім українським організаціям за кордоном за допомогу в зборі матеріалів про злочини радянського режиму, інформує УНІАН.

ZAXID.NET

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича