вівторок, 5 травня 2009 р.

В Грузії планувався переворот



За інформацією МВС Грузії, в Грузії планувався масштабний військовий бунт. За заявою керівника інформаційно-аналітичного департаменту МВС Шоти Утіашвілі, в учасників бунту були зв'язки з Росією, звідки вони і отримували вказівки і фінансову допомогу.

Утіашвілі заявив, що організаторами заколоту були Коба Отанадзе (відомий командир військового бунту в Мухровані, організованого кілька років тому) і Гия Гваладзе (який у 90-х роках був командиром взводу загону спецпризначення міністерства оборони). В організації бунту підозрюється начальник військової частини ортачала Заза Мушкудіані.

Метою заколоту як мінімум був зрив навчань НАТО в Грузії, відзначив Утіашвілі. Разом з тим, було заплановано широкомасштабну військову непокору.

МВС надав і відеоматеріал, в якому Гия Гваладзе розповідає своїм соратникам про підготовку перевороту.

«Ми повернемо вбік Мухровані і погасимо світло. Там до нас приєднаються ще дві людини.. Один з них — мій зять Шота Тіникашвілі, який свого часу був в охороні Мамаладзе. Другий — Гурам Самсонашвілі.

Повернемо до Гомборі і зупинимося там: я, «Мушка» і Амерідзе.В Toyota HighLux сидітимуть 200–250 солдатів і прийдуть туди. Підкотить техніка і почнемо. Нам там же ж роздадуть все: форму, зброю і все. Вчора були тренування, нібито тренування: дали солдатам постріляти.

П'ять днів тому були в Мцхета, брат, і там сиділи шість генералів: Коба Кобаладзе, Каркарашвілі, Пірцхелаїшвілі, Тевзадзе, Учадзе і Гия Цкріалашвілі — людина, яка свого часу створила «Тетрі Гиорги» і «Мхедріоні». Так. і сьомий — Джемал Гахокидзе. Це те, що я бачив і знаю. За свої слова я відповідаю. Вони «кришують» все це.

Росіяни прийдуть нам на допомогу — всього 5 тисячк, дві бригади. Вони зупиняться у Натахтарі, перекриють дорогу в Душеті. Рамішвілі, Бокерія, Мерабішвілі. Щодо Джаннашвілі сумніваюся. Він приходив до мене додому, їв приготовані матір'ю хачапурі. Його теж мають намір. Так, вбити. Мерабішвілі, Угулава — трупи. Це вже вирішено. Говорять, і Гиві Таргамадзе можна. В середу або четвер всі отримаєте по 50 тисяч. Потім з гри ніхто не виходить, поки буде Росія. Грузія увійде в союз Росія-Білорусь.

5-го о 12 годині увійдуть вони, потім здоровенькі були. Так, Абашидзе приїде, Халваши приїде, а ще той мільйонер. Як його прізвище? Льован Пірвелі.», — говорить в поширеному МВС відеоматеріалі Гия Гваладзе.

Співробітники МВС вже затримали Гваладзе, Отанадзе оголошений в розшук.



КАВКАЗ ЦЕНТР

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича