пʼятницю, 22 травня 2009 р.

Єхануров назвав ймовірних противників України. Це Румунія і Росія.


Міністр оборони Юрій Єхануров заявив, що найбільш ймовірними противниками України є країни, які мають територіальні претензії до України. Про це він заявив в ефірі Шустер Live.



«Це дві країни, політики яких про це заявляють. Вірніше у Румунії і вище керівництво заявляє про те, що вони не визнають кордон з Молдовою, тому що це було б визнанням пакту Молотова-Рібентропа», — сказав міністр.

«Такі заяви небезпечні, тим більше, що інші політики заявляють, що Буковина, Бесарабія — є питання», — зазначив він.

Також Єхануров наголосив, що «є питання по Криму».

«Після Кавказу (агресії Росії проти Грузії у серпні 2008) в світі почали розуміти, що є проблеми регіональної безпеки і що потрібно з сусідами працювати і дружити, а з іншого боку потрібно бути достатньо сильним, щоб ні в кого не було навіть думок про те, щоб напасти на сусіда», — заявив він.

Відповідаючи на питання, чи може Україна захиститися у війні проти Росії, Єхануров сказав: «По-перше, хто дозволить кому зараз застосувати ядерну зброю?».

«По-друге, сучасна війна — дуже коротка. Це питання вистояти якийсь час, а далі світове співтовариство і так далі можливо втрутиться. Можливо. Система протиповітряної оборони України на хорошому рівні, і це добре знають всі наші сусіди», — наголосив він.

На питання, чи відпрацьовує українська армія варіанти можливого протистояння з Росією навколо Криму, міністр сказав: «Там скоріше інформаційні війни йдуть».

«У нас чудові горизонтальні відносини з міноборони Росії. Найближчим часом ми це покажемо у Криму, коли російські льотчики будуть тренуватися на наших аеродромах», — цитує його слова «Українська правда».



Нагадаємо, ще восени минулого року Єхануров заявляв, що «сьогодні твердження про те, що Україна в середньостроковій перспективі не має загроз територіальній цілісності і суверенітетові, вже не відповідає дійсності»

КАВКАЗ ЦЕНТР

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича