понеділок, 25 травня 2009 р.

Путін пообіцяв йти проти України деникінським шляхом


Путін під час відвідин в неділю 24 травня кладовища Донського монастиря в Москві, де похований генерал Деникін, якого багато хто вважає зрадником присяги і зрадником царя, нагадав про його імперські амбіції.

Розмовляючи з журналістами, Путін поцікавився, чи читали вони щоденники Деникіна. Ті відповіли, що «здається, ні», але пообіцяли прочитати.

«Обов'язково прочитайте! Там у нього є міркування про велику і малу Росію, Україну. Він говорить, що нікому не повинно бути дозволено втручатися у відносини між нами, це завжди було справою самої Росії!», — прояснив журналістам Путін.

У свою чергу архімандрит Тихон (настоятель Сретенського монастиря), який супроводжував Путіна по кладовищу Донського монастиря, відзначив, що Путін, розмовляючи з ним, розповів, що читання щоденників Деникіна повністю змінило його ставлення до цього генерала, змінило «бачення Деникіна в історії».

«Путін пригадав, як він читав мемуари Деникіна, в яких той говорить, що при всьому своєму нетерпимому ставленні до радянської влади навіть думати про розчленування Росії, — це вже злочин», — розповів Тихон.

Деякі коментатори угледіли в цьому повідомленні натяк на чергові репресії за політично «неправильні» думки.

«Однією з головних думок праць і політичної діяльності Деникіна було недопущення розчленування Росії, особливо коли йдеться про малоруську землю — Україну», — пригадав слова Путіна архімандрит, не уточнивши, яке взагалі Україна має відношення до Росії.

«Злочин, це якщо хтось тільки починає говорити про розділення Росії і України, навіть коли про це говорять учасники Білого руху або іноземці», — сказав Путін, згадуючи мемуари імперця.

«До таких ідей генерал був абсолютно нетерпимий», — додав Путін в розмові з попом Тихоном.

Він також пригадав, що саме генерал ввів такий термін як «балканізація Росії» — ті геополітичні тенденції, які, як він передбачив, виявляться після революції і Другої Світової. Що поганого в тому, що народи Балкан отримали національну незалежність, Путін не пояснив.

КАВКАЗ ЦЕНТР

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича