пʼятницю, 26 червня 2009 р.

Фонд «Україна-Русь» випустив поштівку про відновлення державності

30 червня ц.р. виповнюється 68-ма річниця від дня проголошення у Львові Акту відновлення Української Держави. Тоді, Українськими Національними Зборами, що складалися з представників всіх українських земель, було ухвалено вікопомне рішення про повернення до державності 1918 року. Ця історична подія відбулася у день, коли Львів вже покинули відступаючі московські війська, а німці в столицю Галичини ще не ввійшли. В той час передові частини ДУН (Дружин Українських Націоналістів) на чолі з Р. Шухевичем вступили до Львова, підняли над містом синьо-жовтий прапор і допомогли встановити українську владу.

З цієї нагоди Благодійний фонд «Україна-Русь» випустив чергову поштівку. За її основу взято гравюру, що виготовлялась у підпіллі 1948 року, а нині зберігається у музеї визвольних змагань. Комп’ютерний дизайн надав поштівці сучасного вигляду.

Керівництво фонду вважає вкрай необхідним відродження традиції поштівок, як відкритих листів, що одночасно виконують роль інформаційно-пропагандивних матеріалів. Зокрема, на поштівці зображено українського вояка з національним прапором в руках, який топче окупаційний «флаг» з серпом і молотом та червоною зіркою.

Ці поштівки з відповідними привітаннями будуть надіслані головам облрад та держадміністрацій через керівництво Львівщини. Прості громадяни зможуть отримати поштівки у фонді або в центральних книгарнях Львова і належно привітати з майбутнім святом Відновлення державності своїх близьких та друзів.

НАРОДНИЙ ОГЛЯДАЧ

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича