пʼятницю, 5 червня 2009 р.

"Регіонали" три дні вмовлятимуть Януковича укласти союз з Тимошенко

Депутати від Партії регіонів протягом вихідних днів "будуть переконувати" лідера партії Віктора Януковича підписати коаліційну угоду з Блоком Юлії Тимошенко. Про це заступник голови фракції ПР Ганна Герман заявила журналістам.


"Я думаю, що ці два дні дуже багато будуть значити для нас усіх, тому що ми повинні переконати лідера, що він мусить погодитися на ті угоди, які ставлять сторони, - на вибори президента в парламенті. Якщо він на це погодиться, то, в принципі, питань майже не виникає", - сказала нардеп.

Герман також повідомила, що фракція Партії регіонів планує провести своє засідання 9 червня о 10:00.

Нагадаємо, раніше Віктор Янукович категорично виступав проти обрання президента у парламенті. Він навіть стверджував, що у такому випадку не висуватиме свою кандидатуру на пост президента.

За словами джерела в парламенті, оголошення коаліції між БЮТ та ПР заплановане на вівторок, 9 червня.

Як повідомлялося, 4 червня проходили консультації щодо можливого створення широкої коаліції в парламенті (БЮТ, НУ-НС, Партія регіонів і Блок Литвина).

За даними ЗМІ, Тимошенко і Янукович "спокушають" Литвина перевагами участі в такій коаліції. Передбачалось, що можливий сценарій подальшого розвитку ситуації в парламенті, коли фракціям, які входять у нинішню коаліцію, не треба буде виходити з її складу для оголошення нової коаліції.

Нагадаємо, президент Віктор Ющенко під час зустрічі з послами країн "Великої сімки" закликав керівництво цих держав підтримати його в недопущенні "конституційного перевороту" в Україні з боку Партії регіонів і БЮТ.

ТСН

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича