понеділок, 1 червня 2009 р.

Від СБУ вимагають назвати особу, проти якої порушено справу щодо геноциду

Геннадій Москаль оприлюднив депутатське звернення до голови СБУ В. Наливайченка з вимогою надати відомості про особу, проти якої порушено кримінальну справу на підставі ст. 442 Кримінального кодексу України (Геноцид). Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Громадянського руху "Народна Самооборона".

Г. Москаль нагадав, що чинний Кримінально-процесуальний кодекс України не передбачає притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які померли, а ст. 6 кодексу вказує на обставини, що виключають провадження у кримінальній справі. У пункті 8 цієї статті визначено, що кримінальну справу не може бути порушено, а порушена справа підлягає закриттю "щодо померлого, за винятком випадків, коли провадження в справі є необхідним для реабілітації померлого".

"Вибори до органів місцевої влади в Тернопільській області, - зазначив депутат, - показали: в умовах економічної кризи і погіршення життя населення, деякі ультраправі політичні сили намагалися під час передвиборчої агітації знайти винних у негараздах в Україні. На їх думку, такими є "москалі, жиди і ляхи".

Оскільки мені з неофіційних джерел стало відомо, що список осіб, звинувачених в організації Голодомору у 1932-1933 роках, який складений в СБ України, є підібраним, як правило, з представників однієї національності, то чи не робиться це напередодні президентських виборів, щоб весь негатив від одного з кандидатів у президенти України, перенести на одну із національних меншин України?"

Нагадаємо, СБУ порушила кримінальну справу за фактом скоєння геноциду в Україні в 1932-1933 роках, внаслідок чого загинули мільйони громадян. Встановлено 136 осіб, які, на думку СБУ, були організаторами Голодомору в Україні.

ZAXID.NET

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича