пʼятницю, 5 червня 2009 р.

Фінляндія зустріла Путіна криками «Ганьба!»




У Фінляндії 3 червня, у день офіційного візиту до країни одного з ватажків РФ — Путіна, пройшов мітинг «Гельсінкі проти Путіна».

Проведення заходу було заплановане на 12:00 за місцевим часом напроти будівлі Будинку станів, де повинна була пройти зустріч Путіна і прем'єр-міністра Фінляндії Матті Ванханена, на якій, як очікувалося, російський чекіст повинен був лобіювати кримінальний проект газогону «Північний потік», покликаний забезпечити незаконну контрабанду краденого в народів Сибіру газу, повідомляє «Правий хостинг»

До призначеного часу напроти будівлі Будинку станів зібралося близько 200 людей з самими різними гаслами. Акція протесту проходила під девізом «Поверніть кордони Фінляндії до початку 1939 року!» і «Поверніть Фінляндії Карелію!».

Мітинг підтримало фінське відділення Міжнародної амністії. Також на акції були присутні чеченці, що проживали у Фінляндії, які виступили за свободу і незалежність Ічкерії, а також озвучили вимоги зупинити військовий терор Москви проти кавказької держави в цілому. Крім того, на мітингу були гасла на захист прав людини і політв'язнів російських Гулагів.

Прем'єр-міністр Фінляндії Матті Ванханен прибув на зустріч пішки. Коли він піднімався сходами Будинку станів, учасники мітингу крикнули йому: «Не забудьте нагадати Путіну про права людини в Росії!» Ванханен почув це, обернувся до мітингувальників і пообіцяв підняти це питання на зустрічі з російським чекістом.

У свою чергу, Путіна, який прибув на зустріч із запізненням у 50 хвилин і з величезним кортежем, протестувальники зустріли свистом і вигуками «Ганьба! Ганьба!», які не припинялися, поки Путін піднімався у Будинок станів, проте російський чекіст не обернувся.

Нагадаємо, що 29 травня після форуму у Фінляндії попросила політичний притулок російська журналістка Олена Магльована.


КАВКАЗ ЦЕНТР

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича