четвер, 11 червня 2009 р.

У Верховній Раді і коло неї :)





9 червня, біля Верховної Ради одночасно відбувалися одразу дві акції. Представники ВО «Свободи» пікетували ВР, вимагаючи її розігнати, а інші громадяни – навпаки, замурувати. Самі депутати , незважаючи на спекотну погоду, були мляві і небагаточисельні.


«Свободівські» гасла: «Україна має бути президентською республікою!», «Свобода» не дасть ПРиБЮТи Україну!», «ПРиБЮТь? Ні, їхня карта бита!», «Раби, подножки, грязь Москви!», «На їхню узурпацію – наша люстрація».





Уривки із заяви Політвиконкому «Свободи» з приводу коаліції ПРиБЮТ:
"ПР і БЮТ додумалися разом упасти в ноги кремлівським держимордам з благанням посприяти новітньому закріпаченню українців. Повноважним представником Москви був призначений Віктор Медведчук, який заходився перекроювати Конституцію України під малоросійське генерал-губернаторство. Україна зупинилася за півкроку від національної катастрофи.
На жаль, у Верховній Раді не знайшлося жодної партії, яка б дієво і твердо стала на захист держави і прав українців.
І якби не готовність нації до спротиву, то вже цього тижня таємні плани путчистів стали б явною дійсністю.
Після заяв лідерів ПР і БЮТ про відступ від своїх, вчасно викритих умислів, громадськість полегшено зітхнула. А даремно. Адже у своїх театральних промовах ні Віктор Янукович, ні Юлія Тимошенко навіть не каялися.
Повзучий державний переворот зупинено. Однак змовники навряд чи зреклися своїх марень про повне закабалення України і своє довічне правління. Тепер безчесні лідери разом зі своїми «кнопкодавами» і найманими політологами показують чудеса словесної еквілібристики, аби знову втертись у довіру до народу. Але українці здобули гіркий досвід - вірити пройдисвітам не можна.
З метою недопущення у подальшому подібних спроб узурпації влади Всеукраїнське об'єднання «Свобода» звернулось до Служби безпеки України із заявою про змову, спрямовану на насильницьку зміну влади та повалення конституційного ладу в Україні, і з вимогою притягнути учасників цього злочину до кримінальної відповідальності.
Наші вимоги незмінні:
-достроково припинити повноваження Верховної Ради і оголосити позачергові парламентські вибори;
-провести всеукраїнський референдум щодо визначення форми правління в Українській державі (президентської, парламентської чи змішаної) та проведення люстрації в органах влади".

Крім «свободівської», біля ВР відбулася ще одна весела акція: Вікторія Омельченко (ідея, інформаційний розголос) та ГО «Воля народу» (все інше) за широкої участі української громадськості будували навколо ВР Велику Українську стіну.



Ось уривки з їхнього прес-релізу:
«…дії депутатів Верховної Ради становлять небезпеку для державності України, її суспільного устрою та прав громадян. Можновладці, користуючись своєю недоторканністю та розтлумачивши свої права народних обранців, як вседозволеність у правовому полі, таємно ведуть перемови щодо прийняття антинародних законів та фактично стали творцями антидержавного заколоту.



З метою убезпечити країну і громадян від наслідків їх злочинної законотворчої діяльності, громадські організації, партії та окремі громадяни України ініціювали побудову Великої Української стіни навколо території Верховної Ради України з метою ізолювати заколотників-законотворців від суспільства. Наявність депутатської недоторканності у народних обранців не дозволяє пересічним громадянам вигнати депутатів з Верховної Ради, але дозволяє спільними зусиллями збудувати мур і тримати депутатів Верховної Ради в облозі доти, доки вони осягнуть свою відповідальність перед народом України.






…Закладання 1-ї цеглини муру є початковим етапом будівництва і превентивним заходом, котрий може бути подовжено у будь-який день з достатнім розмахом. У подальшому планується запросити кожного громадянина України покласти цеглину у цей народний мур і викарбувати на ньому своє ім'я… Якщо можновладці не отямляться і далі провадитимуть антидержавну законотворчу діяльність, громадськість буде ініціювати процес утворення ізольованої держави-палацу на зразок Ватикану, аби недоторканні депутати ВР жили всередині муру за власними законами в режимі самозабезпечення, а народ України провадив необхідні державотворчі зміни силами інших інституцій держави».


Вікторія Омельченко: "Громадськість вирішила оточити їх цегляним муром, щоб вони зрозуміли, що вони вільні обирати себе прем’єрами, царями, феодалами і ким завгодно ще - виключно на цій замкненій території Верховної Ради України. Кожен українець прийде з цеглиною, покладе її у мур навколо Верховної Ради, щоб сиділи там до скону віків і вирішували, що завгодно. А український народ знайде, яким чином утворити інші інституції і започаткувати справді українську владу і українські закони".

"Вулична політика" стає все більш веселою і стьобною. Щоб нам не плакати потім...
Олена Білозерська

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича