середу, 21 квітня 2010 р.

Для Януковича ЧФ Росії в Україні - гарант безпеки

Згідно з угодами, які підписали 21 квітня у Харкові президент України Віктор Янукович і президент Росії Дмитро Медведєв, російський газ для України коштуватиме 240 доларів за тисячу кубометрів до 2039 року.

Як поінформувало джерело ZAXID.NET , взамін на це ЧФ залишиться в Україні ще на 25 років.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна розглядає питання перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на своїй території в контексті системи колективної безпеки в Європі.

"Це питання ми також розглядаємо в контексті формування системи колективної безпеки європейської. Ми розуміємо, що Чорноморський флот буде одним з гарантів безпеки серед країн Чорноморського басейну", - сказав він на спільній з російським президентом Дмитром Медведєвим прес-конференції в Харкові, пише gazeta.ua.

Янукович сказав, що Україна підтримує ініціативу президента РФ про розгляд концепції європейської системи колективної безпеки. За його словами, Україна готова брати активну участь у цьому питанні як держава, яка не входить ні в один військово-політичний блок.

"Україна хоче знайти своє місце і отримати відповідні гарантії колективної безпеки, які, до речі, були визначені угодою з ядерного роззброєння України ще в 1996 році", - сказав український президент.

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича