понеділок, 19 квітня 2010 р.

В Одесі пройшов грандіозний марш пам"яті Максма Чайки. Є затримані!

17 березня, в першу річницю загибелі молодого одеського патріота Максима Чайки представники ряду патріотичних організацій пройшлися маршем по центру Одеси.

В акції взяли участь понад 1,5 тисячі патріотів з Одеси, та інших українських міст півдня, сходу та центру України. Акція, певно, була наймасовішою з будь яких, котрі проводилися за останні 10 років в Одесі.

Учасники акції вигукували гасла "Чайка Максим - не забудем, непростим", "Герою Максиму Чайці - Слава", "Слава Україні - Героям Слава", "Слава Нації - смерть ворогам", "Маркова-собаку - повісим на гіляку", тримали в руках відповідні транспоранти та банери. На місці загибелі молодого патріота (Олександрівський проспект), учасники ходи запалили свічки, вшанували пам"ятьМаксима хвилиною мовчання та заспівали гімн України.

Після цього, патріоти попрямувалина Куликове поле, де розпочався Концерт Пам"яті Максима Чайки. Виступали гурти "Дев"ятий Вал" (Донецьк), "Масляна" (Київ), та легендарний, культовий гурт "Кому Вниз".

Як стало відомо сьогодні, після маршу та концерту міліцією затримано пятьох активістів "Братства" та "Автономного спротиву". Серед затриманих - Дмитро Лінько та син Дмитра Корчинського.
Затриманим інкримінують "напад" на телеканал АТВ (напередодні хтось закидав зеленкою будинок, де розташовано цей одеський гімно-канал. У затриманих вибивають зізнання, постійно перевозять з місця на місце, не дають зустрітися з адвокатом. Один з затриманих в знак протесту перерізав собі вени на руках.

У вівторок представники ряду патріотичних організацій планують провести акції протесту з приводу незаконного утримання патріотів в ментівських застінках.

За доносами наших інформаторів в лавах одеських міліціянтів, заяву ментам на Дмитра Лінька та інших активістів накатали журналюшки з АТВ - Леська Клінцова та Машка Ковальова. Вони, начебто впізнали активістів на відео камер спостереження, встановлених на дверях АТВ.

Одеська обласна організація УНА-УНСО вимагає від одеських правоохоронців негайно відпустити затриманих патріотів, та порушити карну справу проти Клінцової та Ковальової за ознаками злочину, передбаченого карним кодексом - дача завідомо неправдивих свідчень.






НАША АЛЬТЕРНАТИВА

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича