середу, 7 квітня 2010 р.

КИРГИЗСТАН. В Бішкеці вже стріляють


Після зіткнень між демонстрантами і киргизькою міліцією на головній площі Бішкека було вбито 5 осіб. Про це повідомляє Reuters.

На площі біля резиденції президента зібралися більше 5 тис. людей, що вимагають відставки лідера Киргизії Курманбека Бакиева. Раніше місцевий ОМОН застосовував проти демонстрантів шумові гранати і сльозогінний газ, проте зараз іноземні ЗМІ повідомляють про «калюжі крові» в киргизькій столиці.

Один з лідерів киргизької опозиції Еділь Байсалов вважає, що владі не вдасться зупинити мітингуючих масовими арештами. На його думку, ситуація в країні остаточно вийшла з-під контролю.

Раніше натовп демонстрантів намагався штурмувати будівлю уряду Киргизії. Опозиціонерам вдалося захопити декілька автоматів Калашникова і гранатомет «Муха». За офіційними даними, в результаті безладів в Киргизії поранено вже 90 людей.



Прем'єр-міністр Киргизії Даніяр Усенов назвав вчорашні акції опозиції в киргизькому Таласі державним злочином. За його даними, в ході протистояння з опозицією в Таласі було поранено 85 співробітників МВС, 17 з них шпиталізовані, п'ятеро — у важкому стані, потерпілі є і серед мирного населення.

Як повідомляє ІТАР-ТАРС, минулої ночі в Киргизії були заарештовані лідери опозиційних партій. Як повідомила керівник правозахисного центру «Інтербілім» Асія Сасикбаєва, в списку затриманих значаться лідер соціал-демократичної партії Алмазбек Атамбаєв, глава соціалістичної партії «Ата-Мекен» Омурбек Текебаєв, а також його заступники Болотбек Шерніязов і Дуйшен Чотонов. Окрім цього, під варту були узяті відомі опозиціонери Іса Омуркулов, Емільбек Каптагаєв і Анвар Артиков. Сьогодні вранці в аеропорту Бішкека спецназом також був заарештований прибулий до столиці республіки керівник партії «Ак-Шумкар» Темір Сарієв.

КЦ

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича