суботу, 16 серпня 2008 р.

Військові кажуть, що небо України надійно захищено. Поки щ







Повітряний простір України цілодобово і щодня охороняють близько двох тисяч військовослужбовців протиповітряного компоненту Повітряних сил Збройних Сил України.

Про це заявив заступник начальника Генерального штабу ЗС України, генерал-лейтенант Ігор Романенко сьогодні під час перевірки готовності частин Повітряних сил ЗСУ до охорони повітряного простору держави.

Він, зокрема, відвідав зенітно-ракетну бригаду, яка дислокується в Київській області.

Романенко відзначив, що війська протиповітряної оборони в мирний час виконують бойове завдання з охорони повітряного простору України. «Це - стратегічне завдання в контексті національної безпеки. Українські ППО цілодобово прикривають важливі державні і промислові об’єкти України, а також угрупування військ», - повідомив він. При цьому додав, що особлива увага приділяється обороні неба над столицею держави. За словами заступника начальника Генштабу ЗСУ, це завдання виконують зенітно-ракетна бригада і авіаційна винищувальна бригада.

Кажучи про кількісний і якісний потенціал української протиповітряної оборони, заступник начальника Генштабу підкреслив, що можливості цих військ достатні для забезпечення прикриття всієї території України.

В той же час Романенко вказав на недостатність фінансування розвитку ППО. «Не дивлячись на брак коштів, ми удосконалюємося і намагаємося відповідати сучасним вимогам», - сказав він. Зокрема, заступник начальника Генштаба ЗСУ відзначив, що основними шляхами такого розвитку є, «на жаль, не закупівля нових комплексів і систем, а модернізація тих, що є».

Разом з цим як позитивний пріоритет Романенко відзначив поступовий перехід автоматизованої системи управління Збройних Сил на цифрові системи зв’язку нового покоління.

На питання журналістів про ефективність протидії ППО Грузії російській авіації під час озброєного конфлікту, Романенко відзначив необхідність проведення ретельного аналізу і уточнення такої інформації.

«Як фахівець, що прослужив в протиповітряній обороні близько 40 років, хочу застерегти експертів, журналістів від передчасних і не завжди об’єктивних висновків з такого непростого питання, яке потребує компетентної професійної ретельної оцінки», - сказав Романенко.

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича