суботу, 16 серпня 2008 р.

Окупанти руйнують цивільну інфраструктуру Грузії

Міністерство закордонних справ Грузії закликає міжнародне співтовариство зупинити дії Росси направлені на знищення грузинської державності. Про це мовиться в заяві МЗС Грузії, поширеній в суботу.



«Не зважаючи на зусилля міжнародного співтовариства і підписання документа про припинення вогню, збройні сили Російської Федерації продовжують військові дії проти Грузії і знищення об'єктів цивільної інфраструктури», — мовиться в заяві.



«Частини окупаційної армії Росії 16 серпня замінували і висадили залізничний міст на перегоні Метехи-Гракалі в Каспському районі (Східна Грузія).



В результаті цього диверсійно-терористичного акту перерване залізничне сполучення між Східною і Західною Грузією, зв'язок з морськими портами Грузії. Цим же шляхом перевозилися вимушено-переміщені особи з територій, окупованих російською армією, в безпечні місця», — мовиться в заяві.



МЗС Грузії заявляє, що «Росія цілеспрямовано чинить дії, направлені на знищення державності Грузії, зокрема за допомогою виклику гуманітарної катастрофи».



Міністерство закордонних справ Грузії закликає міжнародне співтовариство негайно вжити заходів з тим, щоб зупинити державне знищення і гуманітарну катастрофу.



Тим часом ватажок Кремля офіційно підписав план врегулювання грузино-російського конфлікту, що складається з узгоджених раніше шести принципів.



Раніше документ був підписаний президентом Грузії Саакашвілі. Москва також наполягла, щоб під документом були підписи маріонеткових керівників Абхазії і Південної Осетії. Документ про шість принципів на шляху до розв'зання конфлікту був розроблений в ході зустрічі Саркозі і Медведева 12 серпня в Москві.



«Перший — не вдаватися до використання сили. Другий — остаточно припинити всі військові дії. Третій — вільний доступ до гуманітарної допомоги. Четвертий — збройні сили Грузії повертаються в місця їх постійної дислокації. П'ятий — збройні сили РФ виводяться на лінію, що передує початку бойових дій. Шостий — початок міжнародного обговорення майбутнього статусу Південної Осетії і Абхазії і шляхів забезпечення їх міцної безпеки».



Тим часом, як заявляє грузинська влада, російські війська як і раніше знаходяться на території Грузії і ніяких рухів для відходу на колишні позиції не роблять.



Поки що не помічається ніяких ознак того, що російські війська мають намір залишити зайняті позиції в регіонах Грузії, пише грузинська преса.



Російські сили знову контролюють місто Горі в Центрі Грузії, а також, як повідомили агенції «Civil.Ge» очевидці, до 20 бронемашин і танків стоять і в центрі міста Хашурі, західніше від Горі.



Російські окупанти — 8 тягачів марки «Урал» і 1 бронетранспортер знову з'явилися на базі Берегової охорони Прикордонної поліції МВС Грузії у місті Поті. Російські окупанти продовжують грабувати майно грузинів, заявляючи, що забирають «військові трофеї». Окупанти вивозять все, що можна вивезти і що має хоч якусь цінність.

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича