неділю, 17 серпня 2008 р.

Банди «Схід» і «Захід» були фактично розгромлені в Цхинвалі

Надходить все більше свідчень того, що банда Суліма Ямадаєва «Схід», що входить у структури ГРУ МО РФ, була фактично розгромлена в боях за Цхинвалі.



Нагадаємо, що за даними джерела «Кавказ-Центру», 11 серпня до Чечні з Південної Осетії було доставлено 38 трупів ямадаєвців.



Про серйозні втрати цієї банди повідомляє правозахисне видання «Кавказький вузол» з посиланням на джерела в Чечні.



Видання пише, що точних даних про кількість вбитих ямадаєвців немає, але тільки в Урус-Мартанівському районі Чечні днями поховали 8 членів банди «Схід».



Інформація про кількість вбитих у Південній Осетії ямадаєвців заплутана і суперечлива. Проте, є серйозні підстави припускати, що ці втрати були досить значними.



У Чечні активно говорять про те, що в Південній Осетії були вбиті десятки посіпак. Ці відомості просочуються через рідних і знайомих членів маріонеткових формувань.



«У наше село днями з Південної Осетії привезли труп одного члена «Сходу». В цілому по району, наскільки я знаю, поховали вже 8 осіб, — стверджує мешканець села Алхазурове Урус-Мартанівського району Абдурахман, на якого посилається «Кавказький вузол».



Причому говорять, що в кількох з них були перерізані горла. Це, на думку місцевих мешканців, говорить про те, що серед грузинських військових, що билися в Південній Осетії, могли бути колишні бійці Чеченських Збройних Сил.



За відомостями, отриманим «Кавказьким Вузлом» від представника однієї з місцевих неурядових організацій, в Південній Осетії було знищено від 30 до 40 членів банди «Схід». Приблизно таких же ж втрат зазнала і банда чеченських посіпак «Захід».



«Природно, ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію сьогодні не можна, — заявив співбесідник «Кавказького вузла». Справа в тому, що чеченці, як і всі мусульмани, ховають своїх померлих того ж дня, в нашому випадку, відразу ж після доставки трупів додому. Але те, що втрати серед ямадаєвців і какиєвців були досить серйозними — незаперечний факт».

«Я позавчора їздив на поминання в Гудермес, де ховали племінника моєї дружини, що служив в батальйоні «Схід», загиблого під Цхинвалі. Коли я висловив його матерів слова співчуття, вона якось втомлено сказала: «Нічого б цього не було, якби він не поїхав туди, куди не слід», — повідомив мешканець Джохара Муса Мовсаров.

«Мало нам було двох воєн у себе вдома, так ще посилають наших хлопців вмирати за Південну Осетію проти Грузії. Чому Кадиров, який просив Путіна активно задіювати там наших хлопців і говорив, що готовий направити на війну в Південній Осетії десять тисяч бійців, сам туди не поїде з автоматом? — обурюється мешканка села Алди Совдан.



Нагадаємо, що бандою «Схід» все ще продовжує командувати Сулім Ямадаєв, який в перших числах серпня був оголошений у всеросійський розшук за вбивство чеченського підприємця, вчинене ним ще у 1998 році, коли він був бригадним генералом Ічкерії.
Цю інформацію підтвердив «Кавказькому Вузлу» один з членів банди "Схід"
«Я не можу сказати ні скільки нас там було, ні точної кількості вбитих, скажу лише одне — у нашій групі вціліла тільки половина. Загинув і командир. Багато хто був поранений. Якби вчасно не підійшло підкріплення — грузини нас усіх би знищили».
За його словами, тиражована російськими ЗМІ інформація про нездатність і неготовність грузинів вести війну не відповідає дійсності.
«Це відмінно підготовлені, навчені і екіпійовані бійці. Виставляти їх повними трусами і дилетантами було б неправильним. Воювати вміють і можуть. Як і в будь-якій армії, в грузинів є і свої герої, і свої труси. Змішувати усіх в одну купу не варто».
За його словами, «відрядження на війну» здійснюється методом «добровільного примусу».
«У нас були тільки два варіанти: або їхати на війну, або звільнятися. У другому випадку, ні про які виплати зарплат, заборгованості і недоотриманих «бойових» говорити не доводиться. До того ж, всі чудово розуміють, що таке залишитися сьогодні в Чечні, де відсотків 80 населення не має роботи. От ми і воюємо».
Співбесідник видання повідомив, що членів банди «Схід» в Цхинвалі були дві роти.
«Командує нами Сулім Ямадаєв. До речі, чутки про його зняття з посади, м'яко кажучи, не відповідають дійсності. Правда говорили, що йому готують якусь високу посаду в окрузі (Північно-Кавказській військовий округ), але поки що він наш командир», — заявив ямадаєвець виданню «Кавказький вузол».

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича