четвер, 21 серпня 2008 р.

Російський генерал повправлявся у брехні.

Заступник начальника російського Генштабу оприлюднив свою версію останніх поді й Грузії.

Замначальника Генштабу РФ Анатолій Ноговіцин назвав причину, по якій спостерігачі ПАРЕ 20 серпня не були допущені в грузинське місто Горі.

За його словами, представники групи моніторингу повинні були заздалегідь повідомити про свій візит представників російської сторони, проте не зробили цього.

Як заявив Ноговіцин, відповідаючи на питання журналістів, з тієї ж причини в Горі не був допущений і французький посол в Грузії Ерік Фурнье. При цьому замглави Генштабу припустив, що дипломат, "вірогідно, був серед представників ПАРЄ".

Тим часом інцидент з групою моніторингу, як повідомлялося, відбувся 20 серпня на блок-посту у села Ігоєті, а посол, за інформацією
грузинських ЗМІ, був затриманий на в'їзді в Горі 21 серпня.

Повідомлялося, що Ерік Фурнье раніше відвідав військово-тренувальну базу в Сачхере (Західна Грузія), щоб перевірити інформацію про її можливе захоплення російськими військами. Франція, як відзначала агенція "Новості-Грузія", виділила кошти на будівництво цієї бази.

Після візиту в Сачхере посол вирішив відвідати Горі, проте був зупинений на одному з російських блок-постів. За одними даними, російські військові тільки відмовилися пропустити його в місто, по інших - дипломат був затриманий. "Грузія Online", що раніше повідомила про затримання Еріка Фурнье, передала пізніше, що дипломат звільнений. За останньою інформацією, він прямує в Тбілісі.

Російська сторона, нагадаємо, раніше заявила, що виведення військ з Горі вже почався. Тим часом грузинські джерела повідомляють, що підступи до міста і довколишні райони, як і раніше, контролюються російськими підрозділами і ніхто нікуди з міста не йде.

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича