четвер, 21 серпня 2008 р.

У Києві розпочався Світовий конгрес українців

Сюди з’їхалися представники української діаспори з 25 країн світу.

В українській діаспорі налічується понад 20 мільйонів людей, більшість з них народилися за межами України. СКУ – це координаційна громадська організація українців, що опинилися або народилися у діаспорі.

"Наше завдання: українець, де б він не перебував, має відчувати, що він є частиною одної великої української родини. Якщо ми можемо скріпити наші зв'язки, наші психологічні контакти нашого народу, ми виконаємо свою місію", - зазначив голова СКУ Аскольд Лозинський. Він також додав, що якщо порівняти відносини 1951 р. та сьогодні, то є прогрес.

Лозинський наголосив, що українська держава має певне відношення і обов'язок не лише по відношенню до народу, який живе в Україні, але й по відношенню до українського народу, де б він не проживав.

Учасники конгресу планують ухвалити звернення до керівників Франції та Німеччини з проханням не перешкоджали Україні у грудні приєднатися до Плану дій з набуття членства в НАТО, повідомляє Німецька хвиля.

Стара Європа ніяк не може подолати страх енергозалежності від Росії. Саме тому Німеччина та Франція виступають проти швидкого приєднання України до Північноатлантичного альянсу, вважає президент Світового конгресу українців Аскольд Лозинський. За його словами, зважаючи на події в Грузії представники української діаспори намагатимуться переконати Ангелу Меркель та Ніколя Саркозі не зволікати з наданням Україні ПДЧ, аби біля кордонів Євросоюзу не повторився грузинський сценарій.

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича