понеділок, 18 серпня 2008 р.

Росія атакуватиме Крим восени

Один експерт після Бухарестського самміту НАТО зробив два прогнози, перший це війна в Грузії літом, другий – війна в Криму восени. Сьогодні ми бачимо, що перший прогноз справдився, але мене більше цікавить чи справдиться другий.

Основою такого прогнозу є розуміння інтересів Сполучених Штатів та Росії. Штати хочуть панувати в світі та нав‘язувати свою ідеологію всім іншим, але є інша точку зору - Росії. Те, як чинить США з інакомислячими можна прослідити на прикладі В‘єтнаму, Іраку, Югославії.

Штатам потрібні військові плацдарми вздовж всієї території Росії для того, щоб мати можливість провести бліцкриг відносно Росії, або, як мінімум, погрожуючи, диктувати свою волю. Такими плацдармами можуть бути Прибалтика – удар на один з центрів Росії Санкт-Петербург, Скандинавія - удар на Мурманськ, Польша – удар на Білорусь (союзник Росії), Монголія та Японія – удар на Далекий Схід, Казахстан – удар на Урал, Грузія – удар на Південь Росії та Кавказ, Україна – удар на європейську частину Росії та південь Росії. Частина плацдармів вже готова.

Росія це розуміє, і не хоче такого фіналу. Російські політики мають імперське мислення, і ще пам‘ятають як радянські солдати прогулювалися містами Східної Європи, а вожді показували кузькіну мать.

Між Росією та США зараз розігрується партія за два плацдарми Україну та Грузію. США тягнуть Україну та Грузію в НАТО, Росія робить все, щоб цього не сталося. На Бухарестському самміті нас прокотили – 1:0 на користь Росії, але попереду самміт НАТО в грудні, і шансів у Росії майже немає. Франція та Германія, які не дали США втягнути нас в НАТО в Бухаресті (постаралися російські розвідники), різко змінили свою точку зору (постаралися американські розвідники), і вже пропонують нам не тільки вступити в НАТО, але й ЄС.

В Росії лишилося часу до грудня 2008 року. Потім вже буде битва за Казахстан та Монголію, а далі настане час Х , коли в небо злітають сотні ракет, літаків ...

Росія загнана в глухий кут. Питання з Грузією та Україною потрібно вирішити до грудня. Рішення проблеми – відкладення вступу Грузії та України в НАТО та зміна керівництва цих держав на проросійське. Як відкласти вступ в НАТО, коли дипломатичні варіанти вичерпано? В НАТО не приймають країни, які воюють, або на території яких йде війна.

Отже, виникає питання з кого почати: з України чи з Грузії. Вирішили з Грузії. По-перше вже є передумови – заморожені конфлікти в Абхазії і Осетії, а по-друге можна подивитись на реакцію США та Заходу. Не має значення хто на кого напав: Грузія на Осетію, чи Абхазія на Грузію. Достатньо звернути увагу на те, як вперто керівники Осетії та Абхазії не хочуть вести мирні переговори з грузинами. І це природно: керівництво Осетії та Абхазії - маріонетки Росії. Остання зробить все, аби військове напруження тривало до грудня.

Збройний конфлікт на території України найкраще створити в Криму: 1) тут вже знаходяться військові частини РФ – можна самим воювати чи підтримувати війська сепаратистів; 2) є історичні передумови оспорювати приналежність Криму до України; 3)населення Криму настроєне проросійськи; 4) легко розкачати ситуацію та створити провокації – на релігійній та етнічній основі . Розкачувати ситуацію краще восени – влітку в Криму всі зайняті бізнесом.

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича