пʼятницю, 22 серпня 2008 р.

США зажадали від Росії «негайно піти з Грузії»

За повідомленням Рейтер, в своїй найбільш різкій донині заяві Білий дім зажадав від Кремля негайно піти з Грузії.
Спікер Білого дому Гордон Джондро заявив пізно ввечері 21 серпня:
«Виведення військ не відбувається достатньо швидко, якщо воно взагалі почалося. Йти треба, і йти треба зараз».
Тим часом Франс-Пре передає, що «в четвер було мало ознак того, що йдуть російські військові, які штурмували прозахідну Грузію два тижні тому, хоча Москва обіцяла вивести їх до кінця дня у п'ятницю».
Раніше Рейтер повідомив, що «в четвер російські військові рили траншеї і зводили розраховані на тривалий термін перебування укріплення в деяких важливих районах Грузії».
Російським окупантам факти, які свідчать про те, що вони надовго закріплюються в Грузії, не подобаються. Тому російські солдати біля Поті в четвер під загрозою насильства знищили зняте відео з камери кореспондента американської агенції АР.
Проте, АР виклала знімок від 21 серпня російських солдатів, що зайняли укріплення на околиці чорноморського порту Поті.
За станом на вечір четвера «російські військові контролювали місто Горі в центрі Грузії і село Ігоєті, що знаходиться на відстані приблизно 30 миль на захід від грузинської столиці Тбілісі. Обидва населені пункти розташовані на головній трасі Грузії, що сполучає схід країни із заходом.
Російські солдати рили постійні укріплення, встановлювали високі насипні тераси і розмотували мотки з колючим дротом на дорозі між Горі і Цхинвалі».
Кореспондент АР бачив, що 21 російський танк, який знаходився до цього всередині провінції Осетія, рушив у бік Росії.
Проте на дорозі з Горі до Цхинвалі було відмічено тільки, що колони важкої техніки, включаючи танки, БТР і вантажівки, рухаються в обох напрямах», повідомляє Рейтер.
«Вони глузують з світу», прокоментував цю російську штуку Саакашвілі.
У Вашингтоні спікер Пентагону Брайан Вітман сказав, що «переміщення носять косметичний характер».
«Немає достатніх свідчень про яке-небудь значне виведення російських військ. Досі були деякі мінімальні переміщення».
Міністр МЗС Франції Кушнер заявив в Парижі:
«Ми чекаємо, щоб Росія стримала своє слово. Ми вже двічі чекали з розбитими надіями».
Тим часом «Фокс-ньюз» передає за матеріалами репортажів АР і Рейтера, що в четвер було «спалено кілька етнічних грузинських сіл в околицях Цхинвалі — через багато днів після того, як закінчилися бойові дії. Ці села були доказами (проведених там раніше — КЦ) грабунків».
У свою чергу грузинські джерела повідомили, що російські окупанти укріпили позиції біля мосту при в'їзді до Поті. До 14.00 автомашина марки «Урал» і десять одиниць бронетехніки розташувалися між автомобільним і залізничним мостами. Росіяни встановили там декілька контейнерів, але їх призначення поки не відоме. Можливо, окупанти тимчасово зберігатимуть в них награбоване.
Окупанти розграбували пивоварний завод «Ломіси» в Ахалгорі. До цього росіяни зайняли всі села Ахалгорі. Змішаний з кокойтівськими формуваннями російський батальйон розмістився в школах, дитячих садах та інших суспільних закладах сіл Ахалгорі.
20 і 21 серпня до Ахалгорі увійшли додаткові сили, які почали укріплювати свої позиції. Йде ротація. Зараз в Ахалгорі знаходиться близько 500 кокойтівських і російських окупантів і 14 одиниць бронетехніки. Російські мародери відвезли передані району державою нові трактори та іншу господарську техніку.
За станом на ніч п'ятниці російські окупанти, як і раніше, контролювали вхід на греблю «ІНГУРГЕС». Біля входу на греблю «ІНГУРГЕС» окупантів змінили нові сили. Близько 40 російських солдатів закріпилися біля греблі «ІНГУРГЕС» приблизно 10 днів тому. Зараз цих солдатів змінили інші, які продовжують чергувати на штучно створених постах.
Окрім безпосередньої військової агресії, Росія продовжує атаку інтернет-порталів Грузії.
От вже декілька днів планомірно, з наростаючою інтенсивністю йде відновлена кибератака на інформаційний портал «Грузія Online», який раніше був зламаний хакерами. Якщо попередні атаки мали тотальний характер по всіх інтернет виданнях, що повідомляють реальні новини з Грузії, то на сьогодні атака здійснюється вибірково.
Нагадаємо, що у перші дні серпня були знищені кілька сайтів як президента Грузії і різних урядових відомств, так і незалежні інтернет видання.
У спецслужбах Росії вже давно створене управління, яке контролює інтернет. Наприклад, поштові скриньки з доменом «РУ» чітко контролюються спецслужбами Росії. Більш того, в обов'язки цього управління, куди на роботу завербували хакерів, входить знищення небажаних ресурсів.

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича