неділю, 17 серпня 2008 р.

Російські окупанти створюють в Грузії концтабор

Російські окупанти примушують заручників — етнічних грузинів прибирати вулиці Південної Осетії (Грузія) в помсту «за бомбардування», повідомляє АР.



Три бригади заручників, що складаються з чоловіків-грузінів у віці 40–50 років, розтягують залишки будинків на вулицях Цхинвалі. Один з них підтвердив американському кореспондентові, що до цієї роботи його примусили російські окупанти і підлеглі їм кокойтівські формування.



«Робота навіть мавп на людей перетворила», -прорік кривавий російський офіцер -«философ» американському журналістові. http://www.kavkazcenter.com/ukr/КЦ



Офіцер разом з озброєними кокойтівцями конвоював групу з приблизно 12 грузинських заручників по вулицях грузинського міста Цхинвалі.



Російський офіцер-вертухай погрозив арештом фотографові АР, якщо той робитиме фото, і відмовився називати своє ім'я.



Поки грузинські зеки за російською традицією самі не побудували собі концтабір, російські окупанти частково розмістили їх під охороною по приватних будинках.



40-річна мешканка Цхинвалі Людмила Бітоєва повідомила американському кореспондентові, що окупанти примусили її розмістити в своєму будинку 5 грузинських заручників.



Розбиранням зруйнованих російською авіацією, артилерією і танками будинків в Цхинвалі росіяни примушують займатися грузинських заручників ще й тому, що там багато снарядів, що не розірвалися, а грузинів російським окупантам і кокойтявцям не жаль, нехай собі підриваються.



У іншому своєму повідомленні кореспондент АР навів фото російських вертухаїв на вахті біля грузинського села Кихва в захопленому Росією Цхинвальськом районі Грузії, у 10 км. від Цхинвалі.



Село перетворене москалями на концтабір. Багато будинків спалено, мешканц вбиті. Звідси окупанти черпають дармову робочу силу з поки ще не вбитих ними грузинів для розбирання зруйнованих будинків в Цхинвалі.



Тим часом міністр закордонних справ Естонії Урмас Пает, що побував в Горі, розповів журналістам, що «російські військові не отримували наказу відступати і закріплюються на околицях міста».



За його словами, підтвердження отримав той факт, що бомбардуванню піддалися цивільні споруди і житлові будинки, а не тільки військові об'єкти, як стверджувалося раніше.



За словами міністра, в місті він випадково зустрів генерал-майора російської армії В'ячеслава Борисова, який сказав, що російські військові поки не збираються залишати Горі, оскільки відповідного наказу не було.



Офіційні представники російської влади продовжують спроби дезинформації міжнародного співтовариства. Про це мовиться в заяві міністерства закордонних справ Грузії.



16 серпня 2008 року частини окупаційних військ Росії здійснили диверсійно-терористичний акт — замінували і висадили залізничний міст в Каспськом районі, на перегоні Метехи- Гракалі, внаслідок чого припинилося залізничне сполучення між східною і західною Грузією, зв'язок з морськими портами Грузії. Цим же шляхом перевозилися вимушено-переміщені особи з територій, окупованих російською армією, в безпечні місця.



Заступник начальника «генштабу ЗС РФ» генерал-полковник Анатолій Наговіцин спростував інформацію про підрив моста на прес-конференції в Москві і заявив наступне:



«Я з усією відповідальністю говорю — такого бути не може».



У зв'язку з цією заявою Наговіцина, усі зацікавлені особи і організації можуть подивитися відеоматеріал про підірваний міст. Впевнені, що міжнародне співтовариство дасть адекватну відповідь на достовірність поширених офіційними особами Росії «повідомлень» з території Грузії, як у зоні конфлікту, так і в зв'язку з подіями за їх межами», — мовиться в заяві МЗС.

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича