четвер, 16 квітня 2009 р.

Перед 58-ою армією РФ поставлене завдання повної окупації Грузії


15 квітня 58-а російська армія отримала інструкції генерального штабу МО РФ щодо повної окупації Грузії.
Як повідомило грузинській агенції «Медіаньюс» інформоване джерело в спецслужбах Грузії, в інструкціях вказано, що вірогідність відновлення військових дії з Грузією велика і у разі наказу, частини 58-ої армії повинні діяти за конкретним планом.
Частина цього плану була надана «Медіаньюс».
Штурм міста Зугдіді повинні почати 131-а і 205-а бригади. З початком військових дій, 135-й мотострілецький полк почне атаку у напрямі Цаленджиха-Чхороцку (районні центри в Західній Грузії), частини 33-ої і 34-ої гірсько-стрілецьких бригад спробують зайняти Сванетію.
Завдання окупації міста Поті відведене 19-ій дивізії.
У разі успіху, вищезазначені частини будуть посилені частинами: 429-го полку, 292-го артилерійського полку, 141-го танкового батальйону, 1415-го реактивного дивізіону і 70-го гвардійського мотострілецького полку, які вестимуть атаку у напрямі міста Сенаки (де за припущеннями штабу 58-ої армії відбудеться головна битва), далі — у напрямі міста Самтредіа.
У разі успіху, це угрупування буде посилене частинами 72-го мотострілецького і 50-го гвардійського полку і їх метою стане місто Кутаїсі.
Ймовірним супротивником мобілізованого в Абхазії вищезазначеного російського угрупування визначені 2-а, 3-я і 5-а піхотні бригади збройних сил Грузії і батумський батальйон морських піхотинців.
За інформацією компетентного джерела, мобілізовані в Цхинвальському регіоні угрупування 58-ої армії і 76-ї десантної дивізії отримали наступні інструкції:
693-й мотострілецький полк і 42-а дивізія з Ахалгорі спробують блокувати периметр Тбіліси-Іґоєті і Мцхета-Каспі. У цьому напрямі буде перекинуто 136-й полк.
Місцем концентрації псковської 76-ої повітряно-десантної дивізії відведене село Хетагурове, відповідно, завдання зайняти місто Ґорі і блокувати центральну
магістраль визначене для цієї дивізії.
Це угрупування буде посилене 481-м полком і 1329-м протитанковим батальйоном.
Передбачуваним супротивником угрупування будуть 1-а і 4-а бригади збройних сил Грузії, спецпідрозділи МВС і ополченці.
За інформацією компетентного джерела, останньою фазою вторгнення буде штурм Тбілісі. Деталі цього плану невідомі.
Джерело інформації підкреслило, що існування вказаного плану не означає, що російсько-грузинська війна почнеться найближчим часом.
Але мобілізація росіян в Абхазії і Цхінвальському регіоні і відправка генштабом МО РФ інструкції подібного роду, адресованої 58-ій армії — вже тривожний факт.

КАВКАЗ ЦЕНТР

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича