неділю, 19 квітня 2009 р.

В Одесі вбили студента-націоналіста


Під час бійки в Одесі було вбито активіста націоналістичної організації "Січ", 21-річного студента Максима Чайку. Ще одного члена "Січі", Андрія Дзьобана, з ножовими пораненнями доставили до лікарні.


В обласному управлінні МВС повідомили, що за фактом вбивства юнака порушено кримінальну справу. "Деякі особи, причетні до нападу, дають свідчення, співробітники міліції вживають заходів для розшуку одного з підозрюваних у скоєнні злочину", - зазначила представник міліції Тетяна Хмельницька.

Вона також уточнила, що інтересах слідства прізвище підозрюваного у вбивстві та обставини скоєного злочину не розголошуються.

Тим часом різні видання наводять різні версії інциденту. Так, УНІАН з посиланням на обласне об'єднання "Просвіта" пише, що на хлопців при виході з кафе "Орешек" на розі Олександрівського проспекту і вулиці Троїцької напали "проросійські бойовики".


За даними UA-Reporter, Чайка загинув у результаті масової бійки в ніч на 18 квітня між націоналістами та антифашистами. У бійці брали участь 14 людей – по семеро з кожного боку. "Представники "фа" (сленгова назва фашистів, скінхедів та інших подібних рухів) заявили, що їх товариша спровокували", - пише видання.

За версією агентства "Репортер", бійка сталася на Олександрівському проспекті поблизу ринку "Книжка", в ній взяли участь по чотири людини з кожного боку. На місце події прибули приблизно 10 міліціонерів із собаками, кількох учасників зіткнення біло затримано.

21-річний Максим Чайка навчався в Одеському Національному університеті ім. Мечникова, на факультеті журналістики.

ТСН

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича