понеділок, 27 липня 2009 р.

Україна передала "голодуючій Ефіопії" 1000 тонн пшениці

Україна вперше стала благодійним донором Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) Організації Об`єднаних Націй. 1000 тонн пшениці загальною вартістю 580 тис. доларів, призначених для забезпечення харчуванням близько 5 мільйонів голодуючих в Ефіопії, було передано ВПП делегацією Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України, повідомляє Центр новин ООН.

Голодуючі дітки Африки



Виступаючи на церемонії, представник ВПП в Ефіопії підкреслив, що гуманітарна допомога України є дуже своєчасною в умовах, коли над населенням цієї країни нависла загроза голоду, пов`язана із засухою, високою ціною на продовольство й фінансово-економічною кризою, а ВПП відчуває серйозний брак ресурсів і коштів.

До цього часу ВПП купувала в України значну кількість зерна. Так, приміром, у 2008 році було куплено 140 тис. тонн. Крім цього, ВПП користувалася платними послугами повітряних вантажоперевезень, що надаються Україною в усьому світі.


Від НО :

За останні 20 років населення України скоротилося щонайменше на 6 млн. осіб.

За той же термін завдяки гуманітарній допомозі населення Ефіопії збільшилося більше ніж удвічі.

До 2050 року населення Ефіопії складе 177 мільйонів людей – еквівалент нинішніх Франції, Німеччини, Бельгії, Нідерландів і Люксембурга разом узятих.

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича