вівторок, 28 липня 2009 р.

Фрагменти черепа знайдено на місці, яке вказав під час допиту екс-генерал МВС Олексій Пукач.


У Білоцерківському районі знайшли фрагменти черепа, які можуть належати журналісту Георгію Ґонґадзе.


Про це повідомляють джерела у правоохоронних органах.

За словами джерела, фрагменти черепа знайдено на місці, яке вказав під час допиту екс-генерал МВС Олексій Пукач.

Як зазначив співрозмовник, на місці, де було знайдено залишки черепа людини, прокладено дорогу.

Генпрокуратура підтвердила інформацію про знахідку уточнивши при цьому, що залишки черепа пошкоджено, оскільки свого часу на місці, де їх було знайдено, "працював екскаватор".

Також у Генпрокуратурі з посиланням на попередні висновки експертів повідомили, що "на сьогодні знайдено фрагмент, по якому можна ідентифікувати череп".

Наразі на місці "знахідки" працюють експерти.

Нагадаємо, раніше затриманий за підозрою в причетності до вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе генерал Олексій Пукач обіцяв слідству показати, де знаходиться голова журналіста.

За даними ЗМІ, наразі Пукач дає слідству "об'єктивні", докладні і точні свідчення, але ніяких імен, причетних до вбивства Георгія Ґонґадзе, ще не називав.

Нагадаємо, 16 вересня 2000 року опозиційний журналіст Георгій Ґонґадзе був викрадений дорогою додому. Наступного дня за фактом його зникнення було порушено кримінальну справу, розслідування якої президент Леонід Кучма узяв під особистий контроль.

У листопаді 2000 року під Києвом був знайдений обезголовлений труп, який, на думку експертів, належить Ґонґадзе.

Головним виконавцем вбивства журналіста вважається генерал лейтенант МВС олексій Пукач. За даними слідства, він організував стеження за журналістом і керував групою офіцерів міліції (Валерієм Костенком, Миколою Протасовим і Олександром Поповичем), які викрали Ґонґадзе, вивезли його в поле поблизу села Сухоліси Білоцерківського району Київської області.

За версією слідства, Пукач власноруч душив журналіста і примусив співучасників мовчати про злочин, а потім, ймовірно, перепоховав тіло в лісовому масиві Улашевського лісництва Таращанського району.

15 березня 2008 року трьох безпосередніх виконавців вбивства, колишніх працівників департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України - полковники Валерій Костенко і Микола Протасов, майор Олександр Попович - були визнані винними у здійсненні вбивства журналіста та засуджені до 12 та 13 років позбавлення волі.

Генерал Олексій Пукач після 6 років перебування у розшуку був затриманий працівниками СБУ і ГПУ ввечері 21 липня у Житомирській області.

Замовники вбивства журналіста досі не встановлені.

ТСН

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича