четвер, 23 липня 2009 р.

Толерантність - це щурячий сказ

У США дискримінують білих: їх не пустили в пожежники через колір шкіри.

У судовій практиці США з’явився прецедент - випадок дискримінації білого населення. Жителів міста, які пройшли за конкурсом в пожежну команду, не взяли на роботу, тому що серед них були одні лишень нащадки європейців.

Верховний суд США угледів расову дискримінацію в діях міської влади міста Нью-Хейвена в Коннектікуті. Незвичність ситуації полягає в тому, що дискримінація цього разу стосується білих, повідомляє Infox.ru з посиланням на Reuters.

При конкурсному наборі в міську пожежну команду вдало здали всі тести тільки білі, а з чорношкірих претендентів ніхто не зміг показати знання і уміння, необхідні для роботи пожежника.

Ознайомившись з результатами випробувань, влада міста вирішила анулювати їх, оскільки у такому разі в команду потрапляли тільки білі.

Раніше апеляційний суд вже розглядав цю справу і виніс ухвалу на користь міста, не угледівши в діях муніципалітету ознак расової дискримінації.

Низка обставин додає нинішньому рішенню суду особливої інтриги. По-перше, Нью-Хейвен - одне із старих університетських міст країни, відоме своїми ліберальними традиціями, один з центрів демократичного, освіченого, ділового північного сходу.

Вердикт Верховного суду може підняти питання про межі такого лібералізму.

По-друге, до складу апеляційного суду, що підтримав рішення міста, входила Соня Сотомайор, названа президентом-демократом Бараком Обамою як кандидат на вільне місце у Верховному суді.

Таким чином, нинішнє рішення дасть республіканцям вагомі підстави для критики Сотомайор під час затвердження її кандидатури в сенаті. Втім, їхні прихильники, особливо в південних регіонах країни, в приватних бесідах можуть знайти ще різкіші коментарі з даного приводу.

Хоча велика частина населення США віднеслася до обрання чорношкірого президента цілком спокійно, немало було і таких, хто виступав з погрозами на його адресу. ФБР заарештувало декількох чоловіків, що готували замах на Обаму і були членами ку-клукс-клану. Події в Нью-хейвене можуть лише ще сильніше розсердити представників даних верств населення.


Народний оглядач

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича